fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Srpski nacionalni forum: Najneobičniji genocid u istoriji

Ovo je prvi i verovatno jedini genocid u istoriji u kome se genocidirana strana umnožila, a strana koja je vršila genocid nestala, piše u saopštenju Srpskog nacionalnog foruma (SNF) iz Gračanice

Skupština tzv. Kosova (Izvor: N1)
Skupština tzv. Kosova (Izvor: N1)

O tempora, o mores! Ova slavna Ciceronova rečenica se adekvatno može primeniti na poslednje odluke kosovske skupštine, koja je usvojila „Rezoluciju o genocidu, zločinu protiv čovečnosti i ratnih zločina Srbije na Kosovu“. Ni manje ni više. Da nije strašno, bilo bi smešno, ovako je morbidno.

Štaviše, odluci je prethodila diskusija Fljore Brovine, koja je poslanicima pokazala sliku iz nekog iračkog pornografskog časopisa, tvrdeći da se radi o silovanju Albanki od strane Srba. Smešno? Strašno? Morbidno? Odlučite sami.

Ovo je prvi i verovatno jedini genocid u istoriji u kome se genocidirana strana umnožila, a strana koja je vršila genocid nestala. Toga do sada nije bilo.

Da za trenutak zaboravimo nestanak Srba sa ovih prostora u 20. veku, a naročito u periodu 1941-1981. Da samo napomenemo da je 1999. i 2004, sa KiM proterano, pobijeno, kidnapovano, 2/3 srpskog stanovništva. Celokupno gradsko stanovništvo je nestalo. Kako se to zove? Akcija sračunata na istrebljenje pripadnika grupe, iliti GENOCID. Da li su Srbi 1999. nestali jer su to želeli? NE! Namerno su podvrgnuti životnim uslovima koji su prouzrokovali njihovo uništenje, što je druga definicija – čega? GENOCIDA!

Ko je izvodio akcije sračunate na istrebljenje i stvaranje nemogućih životnih uslova? Pa setimo se Klečke, Starog Grackog, Livadica, 17. marta….. To sigurno nisu bili Srbi, a neko jeste. Kolona od 250.000 izbeglica se ne formira iz zabave.

Srpski nacionalni forum poziva državne organe da odlučno reaguju u organima međunarodne politike. SNF poziva srpske institucije: SPC, SANU, univerzitete, da aktivno izveste svetsku javnost o istini o surovom progonu srpskog naroda sa KiM, koji traje i dan danas.

SNF mora u očaju da se pozove na slavnu Ciceronovu rečenicu: „O čudnih li vremena“!

U Gračanici, 18.05.2019.
Informativna služba SNF

Vezane vijesti:

Počinili genocid nad Srbima, a donose rezoluciju

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: