Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SRPSKA I KOSOVO NEUPOREDIVI

R. Srpska

BANjALUKA, 22. AVGUSTA /SRNA/ – Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić rekao je da se ne može porediti Republika Srpska, koja je uvučena i primorana da uđe u BiH, sa Kosovom koje je oteto i izvedeno iz Srbije. Vasić ističe da američki profesor Danijel Server ne može da poredi Republiku Srpsku i Kosovo i iz toga izvodi zaključak kako Srpska nikada ne može biti samostalna i suverena.

„Ta zaostala minska polja i ekvilibristika unitarističkih analitičara ne drži vodu jer je Kosovo oteto i izvedeno iz Srbije, a Srpska je uvučena i primorana da uđe u BiH“, naveo je Vasić.

Prema njegovim riječima, jedino se mogu porediti Kosovo i BiH.

„I jedno i drugo su nametnute tvorevine. S tom razlikom da sila može očuvati etnički čisto Kosovo a BiH ne može ni sila jer u njoj žive Hrvati i Srbi i nije ih moguće uništiti niti podvesti pod bosansku naciju“, dodao je Vasić.

Vasić ističe da će Kosovo postojati dok to budu htjeli Amerikanci, a BiH će postojati dok ima strpljenja Srba i Hrvata.

Američki ekspert za Balkan i profesor na vašingtonskom Džons Hopkins univerzitetu Danijel Server izjavio je da Srbija može postati članica EU bez Kosova jer je Srbija suverena država, a da Republika Srpska nije suverena i da to neće ni biti.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: