fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Шејх Хусеин: У Сребреници није било геноцида

У „поруци муслиманскоj заjедници у Босни, али и Косову и Метохиjи, Албаниjи, Македониjи и читавом региону Балкана“ Хосеин наводи да jе у Сребреници „спроведен системски план погуран од стране Запада и НАТО…“

Фото: YоуТубе / Шеjх Имран Хусеин

Фото: YоуТубе / Шеjх Имран Хусеин

БЕОГРАД – Шеjх Имран Хусеин, угледни исламски теолог и филозоф, навео jе у поруци муслиманима у читавом региону Балкана, да злочин коjи се пре 20 година догодио у Сребреници ниjе геноцид.

У, како jе рекао, „поруци муслиманскоj заjедници у Босни, али такође и онима на Косову и Метохиjи, Албаниjи, Македониjи и читавом региону Балкана“, коjа jе постављена на Јутjуб, Хосеин наводи да jе у Сребреници „спроведен системски план погуран од стране Запада и НАТО…“.

Он jе политику коjа намеће став да су Срби починили геноцид над муслиманима назвао мрачном и казао да ту политику спроводе исте институциjе коjе су дозволиле да се догоди масакр у Сребреници.

„Моjе мишљење и желим да га поделим са бошњачким муслиманима jе да веруjем да би већина православних хришћана у БиХ, Србиjи и региону такође осудила убиjање толико муслимана у Сребреници“, навео jе Хусеин.

Он jе сигуран да га „не би одобрили и били део систематског плана као што jе то радио Адолф Хитлер са Јевреjима, за коjе се плашио да ће му угрозити власт. Зато jе установио политику геноцида. Тако jе, то jе била државна политика, званична политика владе“.

Хусеин jе додао да су такав систематски геноцид „исто спроводили древни Египћани над Јевреjима, што jе описано у Старом завету, и не тако давно Европљани над домороцима Индиjанцима у Северноj Америци“.

„Али питам вас у Босни, пре свега муслимане коjи сад живе у Сребреници и Бањалуци, да ли стварно веруjете да су православни Срби имали политику геноцида и да jе бране до данас као исправну? Ја то не мислим и надам се и молим да догађаjи покажу да сам у праву“, казао jе Хусеин, чиjа титула шеjха (учењака) значи да он тумачи веру и поjашњава њене прописе, подучава друге вери, позива у њу и обjашњава jе.

Верски представник муслимана jе позвао српску владу и владу у БиХ да спроведу референдум међу православним хришћанима у Србиjи и БИХ и виде шта народ о томе има да каже.

„Уверен сам да би резултат тог референдума био оштра осуда убиjања невиних муслимана избеглица у Сребреници. Уколико већина народа осуђуjе убиjање, како га можете назвати геноцидом? То jе моjе питање. Ако jе геноцид, то мора да буде део државне политике. Да ли су држава Србиjа и босански Срби имали подршку целе заjеднице, целе земље, свих људи за убиjање муслимана? Не веруjем“, казао jе Хусеин.

Наjбољи начин jе да сазнате, како jе казао, а када добиjете одговор да не одобраваjу шта се десило у Сребреници и да осуђуjу то, „онда не можете то да назовете геноцидом већ морате да пронађете поjединце коjи су одговорни за убиjање и осудите те људе и њих казните, а не цео народ, а то jе оно што покушава да се уради са британском резолуциjом“.

Хусеин jе казао да jе Русиjа била веома мудра кад jе уложила вето на ту резолуциjу, „коjа jе само доливала уље на ватру да jе одржава“.

Шеjх Имран Хусеин jе рођен на острву Тринидад у Карипском мору 1942. године, и индиjског jе порекла. Завршио jе Научни институт у Карачиjу, радио у дипломатиjи у Министарству спољних послова Тринидада и Тубага, али jе дао оставку 1985. године да би се посветио исламу. Обављао jе више верских функциjа у разним институциjама, предавао на броjним институтима и школама у Пакистану и Америци и написао 12 књига исламске тематике.

Извор: НОВОСТИ

 

Везане виjести:

Андреj Фаjгељ: Расизам за српске жртве

Масакр jе испровоцирао Орић

КОМЕ ЈЕ СРБИЈА УПУТИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ?

Српске ране jеднако боле

Подриње – Јадовно 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: