Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Srebrenica primjer zloupotrebe fenomena žrtve

Datum objave: sreda, 18 januara, 2012
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/Haski-sud.jpg

Srebrenica je frapantan primjer zloupotrebe fenomena žrtve i priča o navodnom genocidu biće ogoljena do srži kada odbrana bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića završi sa izvođenjem dokaza, kaže pravni savjetnik u timu Karadžićeve odbrane advokat Goran Petronijević.

Petronijević ističe da odbrana raspolaže podacima o ljudima koji žive u Americi i Zapadnoj Evropi, a koji se vode kao žrtve i dodaje da istina o nemilim događajima u Srebrenici konačno mora biti otkrivena.

“Veoma su važna događanja tokom 1992. i 1993. godine, kada su 92 srpska sela i zaseoka spaljena. Treba imati u vidu i za sada dva registrovana slučaja masovnog međusobnog ubijanja muslimana. Međutim, sve je to prikazano kroz spiskove takozvanih žrtava srebreničkog masakra ili genocida. Oni se prikazuju kao žrtve koje su nastale protivzakonitim delovanja srpske strane, kao što je zarobljavanje i streljanje”, rekao je Petronijević.

On kaže da je bilo likvidacije zarobljenika, ali da je taj broj čak desetostruko manji od onog koji se želi prikazati i da će to će Karadžićeva odbrana i dokazati.

“Naš zadatak je težak, ali mnogo lakši nego na početku suđenja, jer sada imamo ozbiljne dokaze kojim ćemo demaskirati priču o Srebrenici. Međutim, Haški tribunal stalno gura glavu u pesak kada je reč o istini o Srebrenici”, rekao je Petronijević za “Fokus”.

On navodi da haško tužlaštvo i vlasti u BiH nastoje da lažnim prikazivanjem i medijskim spinovanjem činjenica preuveličavaju broj žrtava, jer pokušavaju da od mulimanskog naroda naprave žrtvu, a od srpskog zločinca.

Petronijević kaže da je sadašnja faza tužilačkog izvođenja dokaza za Srebrenicu početna faza razobličavanja dešavanja i da će se dokazivanje potpuno suprotne priče dogoditi kada odbrana bude izvodila dokaze.

“Naše najjače oružje upotrebićemo tada, jer je to jedna vrsta strategije koju koristimo… U fazi kada budemo mi iznosili naše dokaze onda ćemo sve demaskirati. Ni Sarajevo ni Srebrenica nakon suđenja Karadžiću, jednom od osnivača RS, neće izgledati onakvi kakvi su bili prije suđenja. Dakle, drastično će se razlikovati”, kaže Petronijević.

On navodi da će se odbrana generala Ratka Mladića u slučaju Srebrenice u velikom dijelu oslanjati na ono što je do sada uradio tim Karadžićeve odbrane. “Ubeđen sam da će oni postići još veći rezultat, jer će imati ispred sebe sve ono što smo mi uradili”, rekao je Petronijević.

Izvor: srna

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top