fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

SRBIMA IZ KLINAVCA I DRSNIKA PRIJETE KLANjEM

„Moraš da prihvatiš cijenu od 150 evra po aru – u suprotnom nećeš ni potpisivati ugovor o prodaji“, poručili su razbojnici Đorđu Šmigiću i odšetali u pravcu Kline.

Povratnici u selo Drsnik kod Kline

Povratnici u selo Drsnik kod Kline

Priredio: Neđeljko ZEJAK

Stanovnici povratničkog sela Klinavac, kod Kline, izloženi su svakodnevnim pljačkama, torturama i iživljavanjima albanskih bandi, a nedavno je bračni par Voštić preživio fingirano klanje?!

Trojica maskiranih mlađih ljudi upali su iza 22.00 časa u njihovu kuću, obivši brave. Jedan od njih stavio je pod grlo bajonet-nož Vuleti Voštiću.

On je pokušao da zaštiti suprugi Grozdu, inače srčanog bolesnika, debelim jorganom kako bi je poštedio užasa.

Tražili su, govoreći albanskim jezikom, da im daju evre, a onda su uzeli 230 evra i 1.200 dinara. Usput su našli i isprave Voštića pa su i njih odnijeli.

Prethodno je jedan od napadača ošamario Vuletu i zaprijetio mu da ne zove policiju. Stari bračni par Voštiće od tada nije posjetio niko – ni srpske ni albanske vlasti.

Vuleta kaže Srni da je preostalo, mahom staro, srpsko stanovništvo, postalo ciljana meta zaštićenih lopova i beskućnika koji u Klinavcu i susjednom srpskom selu Drsnik treniraju korišćenje noža, obijanje brava i otimanje imovine.

Isti užas, kao i Voštići, ranije je preživio i bračni par Smiljka i Đorđe Šmigić u Drsniku.

Zločinci su, takođe, u pola noći obili vrata na njihovom domu. I njima su oteli novac i lična dokumenta, ali su im ostavili posljednje upozorenje.

„Moraš da prihvatiš cijenu od 150 evra po aru – u suprotnom nećeš potpisivati ugovor o prodaji“ ,poručili su razbojnici Đorđu i odšetali u pravcu Kline.

U Drsniku su povratnici na nogama. Danju strepe, a noću stražare na smjenu.

Dragan Karadžić, jedini koji u ovom selu ima djecu, ističe da samo tako mogu da sačuvaju žive glave.

Karadžić je ministrima u privremenoj vladi samoproglašenog Kosova Ljubomiru Mariću i Daliboru Jevtiću rekao da se Srbi u Drsniku plaše i – Srba i Albanaca.

„Znamo šta je cilj Albanaca, ali nam nije jasno zašto nas je Srbija prepustila ljudima koji vode srpsku opštinu Klina“, kaže Karadžić.

„On tvrdi da se zaštita Srba i srpske imovine svodi na potragu za napuštenim srpskim imanjima i domovima u kojima je ostao po neki starac.

„Ako oni ostanu na vlasti, od Srba i srpstva u Klini za godinu dana neće ostati ni pepela“, poručuje Dragan Karadžić.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

UČESTALI NAPADI NA SRBE I POKUŠAJI KIDNAPOVANjA

ĆIRKOVIĆ: NESTAJEMO!

TRIDESET GODINA OD NABIJANjA NA KOLAC ĐORĐA MARTINOVIĆA U BLIZINI GNjILANA

KOSOVO – JADOVNO 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: