fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

SRBIJA ĆE STATI TAČNO U PODNE

Kolona izbjeglica iz Krajine pred mostom Rača

Kolona izbjeglica iz Krajine pred mostom Rača


Dan sjećanja na stradale Srbe, Srbija i Republika Srpska će obilježiti 4. avgusta velikom manifestacijom kod mosta na Rači i 5. avgusta Danom žalosti, sirenama i crkvenim zvonima tačno u podne.

Petog avgusta će, pored parastosa, biti održana centralna manifestacija u Centru „Sava“.

„Tačno u podne Srbija će stati na jedan minut. Oglasiće se sva crkvena zvona i sve sirene kako bismo zastali i odali poštu svim ubijenima i proteranima“, rekao je za „Blic“ ministar rada Srbije Aleksandar Vulin, navodeći da na isti način Jevreji obilježavaju Dan Holokausta.

Očekuje se dolazak više hiljada građana u Raču, kao i predstavnika Vlade i diplomatskog kora, a cijeli događaj direktno će prenositi RTS.

Vulin je rekao da će na autoputu kuda su se kretale srpske izbjeglice biti dijeljeni flajeri na kojima će biti istorijske činjenice i elementarne istine o dešavanjima 1995. godine.

„Tog 4. avgusta most između Srbije i Republike Srpske kod Sremske Rače biće osvetljen posebnom rasvetom. Most će biti ispunjen mladim ljudima u srpskim narodnim nošnjama“, naveo je Vulin.

Vulin, koji je predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje Dana sjećanja, dodao je da će ispod mosta biti organizovana manifestacija uz kulturno-umjetnički program, na kojoj će govoriti predstavnici Srbije i Srpske.

„Nikada do sada nešto ovakvo nije obeležavano. Biće to veliki događaj“, ističe Vulin.

On je podsjetio da je Vlada Srbije donijela odluku da 5. avgust bude Dan žalosti, ali da bi se obilježavao svake godine, potrebno je usvojiti zakon o datumima, što će biti i urađeno.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

USVOJEN PRIJEDLOG PROGRAMA OBILjEŽAVANjA 5. AVGUSTA

DOGOVORENO OBILjEŽAVANjE DANA SJEĆANjA NA STRADANjE SRBA

NA RAČI OBILjEŽAVANjE GODIŠNjICE STRADANjA SRBA U „OLUJI“

Program obilježavanja 20. godišnjice stradanja Srba u „Oluji“ (Najava)

Oluja – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: