Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SRBI NE MOGU DA SE VRATE U PRIJERATNE DOMOVE

zenica1.jpgSARAJEVO, 1. JUNA /SRNA/ – Predstavnici Regionalnog udruženja za izbjegla i raseljena lica „Srbi zeničke regije“, sa sjedištem u Bratuncu, istakli su da stanovnici srpske nacionalnosti, i pored iskazane namjere, nisu u stanju da se vrate u svoje prijeratne domove i uglavnom se nalaze u alternativnom smještaju.

 

Oni su tokom današnjeg sastanka sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Federacije BiH /FBiH/ Adilom Osmanovićem u Sarajevu posebno istakli slučaj zeničkog naselja Mutnica gdje je porušeno dosta kuća, a zemljište je devastirano zbog eksploatacije uglja na tom području.

 

Predstavnici Regionalnog udruženja za izbjegla i raseljena lica „Srbi zeničke regije“ upoznali su Osmanovića i sa problemima sa kojima se susreću u procesu povratka izbjeglih i raseljenih, kao i s poteškoćama u postupku povrata imovine, kao i obnove porušenih objekata na području zeničke i sarajevske regije.

 

Osmanović je izrazio opredjeljenje za rješavanje ovih pitanja, tvrdeći da je resorno ministarstvo težište svog rada usmjerilo na dvosmjerni povratak i rješavanje pitanja interno raseljenih osoba u BiH, saopšteno je iz federalne Vlade.

 

On je ukazao i na programe i sredstva koja su na raspolaganju za rješavanje ove problematike, te pozvao zainteresovane povratnike da apliciraju na javne pozive koje raspisuje ovo ministarstvo.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: