fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

SRAMNO PROGLAŠENjE GOTOVINE POČASNIM GRAĐANINOM

Ante Gotovina

Ante Gotovina

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta ocijenio je sramnom odluku odbornika zagrebačke Gradske skupštine da proglase bivšeg haškog optuženika generala Antu Gotovinu počasnim građaninom Zagreba.
„Ovom odlukom su predstavnici građana Zagreba izrazili zahvalnost generalu Gotovini jer je imao značajnu ulogu u ostvarenju zločinačkog projekta Franje Tuđmana, čija je suština bila protjerivanje Srba i stvaranje etnički čiste hrvatske države“, ocijenio je Linta u pisanoj izjavi.

On je podsjetio na to da se hrvatska vojska posebno istakla u zvjerskom ubijanju srpskih zarobljenika i civila, pljačkanju srpske imovine, paljenju i rušenju srpskih kuća, privrednih i pomoćnih objekata tokom i poslije hrvatskih vojnih akcija, ali i u nizu gradova u Hrvatskoj 1991. i 1992. godine.

Linta je istakao da brojne činjenice pokazuju da hrvatska akcija „Oluja“ nije bila nikakva veličanstvena vojna pobjeda Hrvata nad Srbima već običan mit.

„Hrvatski generali i političari dobro znaju da su glavnu ulogu u njenoj pripremi i logistici imali moćni hrvatski pokrovitelji i saveznici“, naveo je Linta.

On je podsjetio na to da je hrvatska vojska imala avio-snimke i detaljne podatke o svim položajima i naoružanju krajiških Srba, a da su „avioni NATO-a na početku akcije `Oluja` bombardovali položaje Srba i uništili radarski centar kod Knina“.

„Takođe, posebno je važno naglasiti da je Hrvatska očigledno znala da Srbija neće vojno pomoći krajiškim Srbima“, naveo je Linta.

Odbornici zagrebačke Gradske skupštine proglasili su u četvrtak, 10. septembra, penzionisanog hrvatskog generala i bivšeg haškog optuženika Antu Gotovinu za počasnog građanina Zagreba, prihvativši jednoglasno takav prijedlog gradonačelnika Milana Bandića.

Počasnim građaninom Zagreba već je ranije proglašen general Mladen Markač, koji je zajedno sa Gotovinom u Hagu oslobođen odgovornosti za ratne zločine tokom i poslije akcije „Oluja“ 1995.

Odlukom Gradske skupštine Zagreb se pridružio nizu gradova koji su Antu Gotovinu i Mladena Markača proglasili počasnim građanima.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

Vulin: Još čekam da mi Gotovina kaže da nije ustaša – Jadovno …

skandalozno imenovanje gotovine i markača u vijeće …

Tuđmanovi „Brionski transkripti” – Udariti Srbe da nestanu …

VRDOLjAK PRAVI SERIJU O GOTOVINI – Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: