Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Sramna izjava Milanovića o brizi prema Srbima

Datum objave: sreda, 3 decembra, 2014
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Mlade_ustase.jpg

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta ocijenio je sramnom izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Hrvatska puno ulaže u srpsko-hrvatske odnose, prije svega u status srpske zajednice u Hrvatskoj, i upozorio da Srbi u Hrvatskoj nestaju.

“Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod, jer Vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa u rješavanju njihovih mnogobrojnih problema”, naveo je Linta u saopštenju.

On je naglasio da se Srbi ne mogu zaposliti u državnoj upravi, policiji, pravosuđu, prosvjeti, zdravstvu i drugim javnim službama, ne podstiče se ekonomski razvoj krajiškog područja, a Srbima se otima njihova zemlja.

“Zločinci koji su ubijali Srbe slave se kao heroji i žive kao slobodni građani, a Srbi se svako malo hapse na osnovu Intepolovih potjernica”, istakao je Linta, podsjetivši da ni posmrtni ostaci više od 230 Srba, koji se nalaze na poznatim grobnim mjestima, nisu ekshumirani.

On je dodao da Hrvatska odbija da isplati zaostale a neisplaćene penzije, naknadu štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, deviznu i dinarsku štednju i drugo.

Linta je pozdravio Milanovićev stav da se zalaže za postavljanje pitanja i za razgovor, a ne za ucjene i pozvao ga da javno kaže kada će Hrvatska da prihvati razgovor sa Srbijom o provođenju Aneksa “G” Bečkog sporazuma o sukcesiji.

On podsjetio da je u tom sporazmu jasno navedeno da će svim građanima i pravnim licima biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31. decembra 1990. godine, a svi ugovori sklopljeni za vrijeme rata pod pritiscima i prijetnjama biće poništeni.

U saopštenju se napominje da je Bečki sporazum o sukcesiji ratifikovan u hrvatskom parlamentu marta 2004. godine i po međunarodnom pravu i članu 140 Ustava Hrvatske ima jaču pravnu snagu od domaćih zakona.

“Milanović treba da svoju aktivnost usmjeri u pravcu da Hrvatska konačno postane država u kojoj će biti poštovane temeljne evropske vrijednosti, ljudska prava i vladavina prava, a ne da političke poene stiče u svom biračkom tijelu neosnovano napadajući Srbiju”, istakao je Linta.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

FAŠISTIČKA DRŽAVA: Potpredsednik udruge specijalaca u Hrvatskoj javno pretio Srbima genocidom, država nije reagovala!

NETAČNA TVRDNjA MILANOVIĆA DA JE ZAŠTITIO SRPSKU ZAJEDNICU

Linta: Ustaška ideologija – uzrok rata – Jadovno 1941.

LINTA: DEKLARACIJA – VRHUNSKI CINIZAM HRVATSKE …

SKANDALOZNA NAJAVA VOJNE PARADE POVODOM “OLUJE …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top