fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SPREMAN ZA MEGDAN SA HRVATIMA

Dragan Vasiljković

Dragan Vasiljković


Dragan Vasiljković, u narodu poznatiji kao Kapetan Dragan, koga su australijske vlasti 9. jula isporučile Hrvatskoj pod optužbom za ratne zločine, poručio je da je spreman za „megdan bez oružja“ sa Hrvatima i da su optužbe bez osnova.

U pismu, koje je datirano na 5. jul, a koje je preko prijatelja dostavio „Večernjim novostima“, Kapetan Dragan je naglasio da su Hrvati poslije 25 godina uspjeli da uhapse nenaoružanog 60-godišnjaka koji je davno odložio svoje oružje, a da bi to postigli morali su, kako kaže, da pokažu svoje pravo zločinačko lice i da ogreznu u kriminal.

„Ja se odupirem tom kriminalu skoro 10 godina i ako sam dao doprinos da se skine maska sa zločinačkog lica hrvatskog pravosuđa, vredeo je svaki minut tih 10 godina“, rekao je Kapetan Dragan.

U pismu navodi da je tokom gotovo desetogodišnjeg pritvora u Australiji često tražio odgovor na sopstveno pitanje da li je trebalo da ode 2005. godine u Hrvatsku i da se preda, a uvijek je dolazio do istog odgovora – nipošto.

„Ako se sećate, sam sam ponudio da dođem u Hrvatsku ako mi tadašnji ministar pravde plati kartu. Brzo sam shvatio da imam posla sa zločincima koji su spremni da na komandu `besne Vesne` (Vesna Škare Ožbolt) izdaju poternicu za mnom, bez obzira na to što istražioci Haškog tribunala, pa čak i članovi Hrvatskog instituta domovinskog rata koji su intenzivno istraživali moj životni put, nisu našli ništa što bi se moglo tumačiti kao ratni zločin“, napisao je Kapetan Dragan.

On je naglasio da je njegova duga borba za slobodu i pravdu protekla bez ikakve pomoći države Srbije, ali uz pomoć porodice prijatelja i Srba iz svih krajeve svijeta, kojim je zahvalan.

„Dužnost svakog čoveka je da se odupre zločinu svim sredstvima, bez obzira na žrtvu“, rekao je Vasiljković.

On je poručio da stara izreka kaže da čovjeka možeš savladati, ali ga ne možeš pobijediti.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

KAPETAN DRAGAN NA PUTU ZA ZAGREB – Jadovno 1941.

KAPETAN DRAGAN – SIMBOL OTPORA PROUSTAŠKOJ VLASTI …

Kapetan Dragan: Ako mi ne pomognete, u Hrvatskoj će me ubiti …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: