Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SPO(J)I na prijemu u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije

Spoji

U četvrtak, 16. avgusta 2012. godine predstavnici Srpske pravoslavne omladine Insbruk – SPO(J)I zvanično su primljeni u Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije od strane Ministra Bratislava Petkovića i šefa kabineta gospodina Miroslava Jankovića u Beogradu.U delegaciji Omladinske organizacije SPO(J)I bili su predsednik i jedan od osnivača Vladimir Vlajić, sadašnji blagajnik i jedan od osnivača Filip Vlajić, članovi glavnog predstavništva SPO(J)I u Srbiji sa sedištem u Petrovcu na Mlavi, Stevan Janošević i Darko Prokić.

Na zvaničnom prijemu kod ministra za kulturu i informisanje, gospodina Bratislava Petkovića, delegacija Omladinske organizacije SPO(J)I predstavila je istoriju i ciljeve organizacije, kao i pojedinačne projekte u okviru prosvetno-kulturnog, društvenog i humanitarnog polja na kojima deluje, ali je glavni akcenat stavljen na Informacioni i integracioni časopis „Spoji!“ kao projekat na prosvetno-kulturnom polju, koji je SPO(J)I pokrenulo krajem 2010. godine i u kojem danas učestvuju još dve bratske organizacije, Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ i Srpsko prosvetno i kulturno društvo „Prosvjeta“. Časopisi su uručeni ministru kulture i informisanja Bratislavu Petkoviću i šefu kabineta gospodinu Miroslavu Jankoviću, koji su izrazili pozitivna mišljenja o časopisu.

Nakon izlaganja predstavnika SPO(J)I, ministar za kulturu i informisanje Bratislav Petković i šef kabineta Miroslav Janković izneli su okvire u kojima mogu pomoći Srpskoj pravoslavnoj omladini Insbruk – SPO(J)I u svom radu, a to su pre svega projekti od nacionalnog kulturnog značaja, kao i podrška u saradnji i kontaktu sa kancelarijom za dijasporu.

Srpska pravoslavna omladina Insbruk – SPO(J)I ovom prilikom još jednom čestita ministru za kulturu i informisanje Bratislavu Petkoviću na izboru za ovu važnu funkciju u nadi da će se u Srbiji u narednom periodu raditi na poboljšanju kulturnog života i na podizanju svesti o očuvanju stare tradicije i kulture koju je srpski narod vekovima čuvao i ponosio se njome. Takođe želimo još jednom da se zahvalimo gospodinu ministru na izdvojenom vremenu i ukazanoj podršci u budućem radu i naglašavamo da smo veoma pozitivno iznenađeni prijatnom domaćinskom atmosferom, koju smo zatekli u Ministarstvu za kulturu i informisanje, što je po nama pokazatelj da se uz rodoljubiva načela u bliskoj budućnosti može doći do pozitivnih promena u Srbiji i srpskim zemljama.

 

Samo sloga Srbina spašava,

Srpska pravoslavna omladina Insbruk – SPO(J)I

 

Izvor: SPO(J)I

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: