fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SNSD predlaže zakon o negiranju genocida nad Jermenima

Predsjednik RS Milorad Dodik
Predsjednik RS Milorad Dodik

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da će ova politička partija predložiti zakon o zabrani negiranja genocida nad Jermenima, bez obzira na to kako neko gleda na taj akt.

„Mi na ovaj način želimo da se pridružimo svim civilizovanim evropskim i drugim zemljama koje su osudile taj genocid i to ćemo predložiti parlamentu već ovih dana“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući regovanje u Turskoj na ovaj zakon, Dodik je rekao da je Turska u BiH potpuno navijački nastrojena i da štiti bošnjačko-muslimanske interese, bez vođenja računa o tome da u BiH žive i drugi i da Republika Srpska nema razloga da razumije njihove napore da budu opšteprihvaćena strana.

Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske, naglasio je da je se genocid nad Jermenima nesumnjivo desio i da je mučki ubijeno milion i po ljudi.

On je dodao da, kada bi se radila generalna analiza, moglo bi se doći i do toga da su Turci počinili genocid nad Srbima u vrijeme kada su vladali ovim prostorima.

Dodik je najavio da će SNSD poslije katoličkog Božića uputiti u parlament BiH zakon o zabrani negiranja genocida koji je izvršila Turske nad Jermenima.

Ovo je već drugi put da Dodik namjerava u parlament BiH uputiti ovaj zakon. Prvi put je najavio ovakav zakon u paketu sa zakonom o zabrani nošenja burke/feredže, u maju 2010.

On je naveo da će taj zakon predvidjeti obavezu da se ne može negirati taj genocid, kao i određene kazne.

Francuska nacionalna skupština juče je izglasala prijedlog zakona kojim se kaznom od godinu dana zatvora i novčanom kaznom sankcioniše negiranje genocida nad Jermenima 1915-1917. godine.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: