fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Sloboda za Norca – poruka Srbima da im nema mjesta u Hrvatskoj

Medački Džep - zgarište

Predstavnici Udruženja Srba izbjeglih iz Hrvatske u Republiku Srpsku /RS/ smatraju da izlazak hrvatskog generala Mirka Norca na slobodu predstavlja jasnu poruku da Srbima više nema povratka u Hrvatsku.

Predsjednik Udruženja protjeranih Srba iz zapadne Slavonije Krsta Žarković rekao je Srni da izlazak Norca znači nastavak genocidne politike prema Srbima u Hrvatskoj.

„Hrvatska nastavlja sa oslobađanjem Hrvata odgovornih za zločine nad Srbima, dok se nasuprot tome Srbi koji nisu ništa napravili osuđuju i odvode u zatvor“, istakao je Žarković.

Predsjednik Udruženja rezervnih vojnih starješina bivše Republike Srpske Krajine /RSK/ u RS Zoran Brkić rekao je Srni da ga ne iznenađuje prijevremeni izlazak Norca iz zatvora, jer je očito da Hrvati osuđeni za ratne zločine u odnosu na Srbe imaju privilegovan položaj prilikom odlaska, boravka i izlaska iz zatvora.

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je Srni da izlazak Norca na slobodu još jednom pokazuje da Srbima nema mjesta u Hrvatskoj – državi koja ne poštuje osnovna ljudska prava Srba kojima je oduzela stanarska, radna, imovinska i penziona prava.

Hrvatski general Mirko Norac izlazi na slobodu u petak, 25. novembra, nakon što je u zatvoru u Hrvatskoj izdržao dvije trećine 15-godišnje kazne na koju je osuđen zbog ratnih zločina nad srpskim civilima i Gospiću i Medačkom džepu.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: