fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Škola u kojoj đavo smeta ustašama

Ekonomska škola u Zadru postala je centar za šovinističko iživljavanje, u njoj žigošu učenike ustaškim slovom „U“, pišu antisrpske grafite, a vjeroučitelj pravoslavni Božić naziva – „četničkim dernekom“, prenose hrtvatski liberalni portali.

Ekonomska škola u Zadru
Ekonomska škola u Zadru

Ante Ćoza, vjeroučitelj koji je poznat po svojim rigidnim nacionalističkim ispadima, napisao je tako da hrvatske vlasti učestvuju u „četničkom derneku“ usred Zagreba, komentarišući proslavu pravoslavnog Božića i prijem u Srpskom narodnom vijeću.

Ćoza je vjeroučitelj u školi, čiji direktor Jozo Dragić žigosanje učenice ustaškim slovom „U“ proglašava za „dječiju igru“ oko koje se diglo „previše buke“.

Kako prenose mediji, neki učenici su Ekonomsku školu u Zadru prozvali „krčmom kod Joze i Ćoze“.

Kao posljedica šovinističe atmosfere, grafiti „Ubij Srbina“ redovna su pojava, ne samo kada je riječ o školi u Zadru.

Tako je vjeroučitelj Ćoza podržao direktora nakon što su mediji počeli da pišu o dešavanjima u školi i otvorenom šovinizmu.

„Dajem punu podršku svom direktoru Jozi Dragiću koji trpi uvrede, podmetanje i zlostavljanje hrvatskih medija“, naveo je na društvenim mrežama ovaj vjeroučitelj.

On je za sve probleme pronašao krivca, ali to, prema njegovom mišljenju, nisu šovinisti već – Đavo.

„Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvijek nađe način da unese nemir“, poručio je Ćoza svojim sljedbenicima.

Osim lidera Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, omiljena meta vjeroučitelja su mediji koje redovno proglašava neprijateljima države.

Nisu mu strani ni napadi na lidere lijevih ili liberalnih stranaka, ali isto tako mrzi i premijera Andreja Plenkovića, a obožava vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i pokojnog hrvatskog generala Slobodana Praljka, koji je osuđen u Hagu.

„`Za dom spremni!` je, naravno, starohrvatski pozdrav“, poručuje vjeroučitelj škole u kojoj neki nastavnici i učenici slave ustaše.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: