fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ŠIPTARI BACALI SRPSKU DECU U KREČ! Ko stoji iza stravičnog albanskog zločina u novoj Žutoj Kući? (VIDEO)

Četiri osobe je u kućnom pritvoru zbog trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, a to je komentarisala istražni sudija Danica Marinković. Ona takođe navodi da je videla kako su bacali Srbe u krečanu u kojoj je, kako kaže, pronašla dečju šaku.

Ovo je nova „Žuta kuća“ i to u centru Prištine. Postigli su napredak kad su, eto, pronašli izvršioce pa su i odredili pritvor mesec dana. Dva dana su vršili viđaj i pronašli dosta dokaza na licu mesta. Ovo je primer da je kvazi država Kosovo, takva kakva jeste.

Videćemo u kom će pravcu ići tok istrage, to su samo inicijali ko su izvršioci.Mnogo toga će se saznati i valjda će međunarodna javnost iz ovoga nešto shvatiti. Ja izražavam sumnju, za deset godina kako funkcioniše ova (tzv.) država Kosovo nijedan postupak nije pokrenut niti okončan, niti pravosnažno osuđeni izvršioci kada su u pitanju žrtve Srbi i ostalo nealbansko stanovništvo. Nemamo institucije vlasti koje funkcionišu na prostoru Kosova, ne postoji dobra volja da se zločinci pronađu i izvedu pred lice pravde, nema vladavine prava – upozorava Marinković.

Pročitajte:

Mnogo toga će se saznati i valjda će međunarodna javnost iz ovoga nešto shvatiti. Ja izražavam sumnju, za deset godina kako funkcioniše ova (tzv.) država Kosovo nijedan postupak nije pokrenut niti okončan, niti pravosnažno osuđeni izvršioci kada su u pitanju žrtve Srbi i ostalo nealbansko stanovništvo. Nemamo institucije vlasti koje funkcionišu na prostoru Kosova, ne postoji dobra volja da se zločinci pronađu i izvedu pred lice pravde, nema vladavine prava – upozorava Marinković.

Sudija je izrazila sumnju u mogućnost da su u ovaj novi zločin trgovine organima umešane samo četiri osobe.

Pitanje je kome trebaju ti i organi i ko stoji iza svega. Postavljam sumnju i plašim se da će za tu trgovinu ljudskim organima i ćelijama optužiti neke Srbe. Pogledajte koliko nevinih Srba je u poslednje vreme u zatvorima i drže ih tamo bez ijednog dokaza – smatra Danica Marinković.

Govoreći o optužnicama pred Specijalnim sudom za zločine OVK, Marinković upozorava da na optužnicama ima više Srba nego Albanaca.

Na tim optužnicama vidimo da ima više Srba nego Albanaca. Albanci koji idu u Hag biće samo svedoci protiv Srba. Velika je pristranost da se zaštite zločinci na prostoru KiM. Mi smo svi svedoci koliko je zločina vojnih komandanata UČK koji su sada na čelu vlasti države Kosova – istakla je ona.

Podsetila je i na čuvenu Zapadnu podvalu Srbima, aferu „Račak“.

Račak je jedna istina koju sam utvrdila na licu mesta sa saradnicima. tu istinu niko ne može da mi oduzme, ja mogu rekonstrukciju da predstavim na licu mesta, apsolutno sve od „a do š“ svega što sam videla. Račak je dokaz da je plasirana laž, manipulacija, izmišljotina a tu odgovornost treba da snosi Voker koji je dobio nalog da predstavi pokolj nad albanskim stanovnicima, tačnije ubijanje 45 civila.

To je antiteroristička akcija pripadnika srpske policije u hapšenju terorista. Dokazi koje smo našli na licu mesta, kamion oružja, rovove, njihov štab, spiskove, uniforme…obdukcijom je utvrđeno da su povrede nanete iz vatrenog oružja i da su pucali u pokretu i iz rovova. Ja svedočim o tome a u Račku nije bio masakr, to je istina. To što se nevladinim organizacijama ne sviđa jer ih plaća zapad, ja štitim istinu i srpski narod – kazala je.

Takođe, sudija je govorila o priznanju braće Mazreku da je u Klečkoj počinjen stravičan zločin, da su Srbe bacali u krečanu.

Videla sam u kerčani kako gori ljudsko teli i pronašla sam dečiju šaku. Tamo je počinjen zločin nad civilnim stanovništvom od albanskih teorista, koji su oteli iz Orahovca veliki broj žena, dece i muškaraca. Natorvarili su ih u kamione, odvezli u Mališevo, gde su ih zlostavljali, mučili i silovali. Odatle su ih prebacili na brdo Klečka gde je bila krečana, a tamo je bio štab i kasarna OVK gde je glavni komandant bio Fatmir Ljimaj.

Braća Mazreku su sve detaljno ispričali šta se dešavalo bez ikakve prinude i prisile. Prilikom njihovog saslušanja bio je prisutan advokat branilac, prevodilac, a branilac je sam dao otkaz kada je čuo kakvi su se zločini odvijali. Ja sam napisala knjigu „Sudija u ratu i miru“ koja govori o dešavanjima na Kosovu. Moju istinu niko nije hteo da čuje posle 5.oktobra, u Hagu su me zvali kao svedoka a jasam u prvi mah odbila, a posle su mi zapretili otkazom – izjavila je Marinković.

Izvor: VIDOVDAN

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: