Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Šehovac: Stvaraju klimu u kojoj su svi Srbi fašisti, a svi Bošnjaci antifašisti

Član Upravnog odbora /UO/ Udruženja antifašista i boraca NOR-a /UABNOR/ sarajevske opštine Ilidža Dušan Šehovac upozorio je da su članovi i rukovodstvo ovog udruženja izloženi jakom pritisku da ga uklone iz Upravnog odbora, ocijenivši da je riječ o “etničkom čišćenju i ono malo Srba koji su u rukovodstvima stvarnih antifašističkih udruženja”.

Dušan Šehovac Foto: Darko Ćirkov
Dušan Šehovac Foto: Darko Ćirkov

Šehovac je istakao da se sve to čini “pod dirigenskom palicom” predsjednika Upravnog odbora SABNOR-a Kantona Sarajevo Ibre Čomića.

“Na čelu svih opštinskih skupština i upravnih odbora su Bošnjaci. Mene žele kazniti, razriješiti članstva u Upravnom odboru, zbog mojih argumentovanih stavova o građanskom ratu od 1992. do 1995. godine u BiH, koje niko nije uspio javno da ospori”, rekao je Šehovac Srni.

On je upozorio da je u sarajevskoj javnosti i sarajevskoj dolini na djelu stvaranje klime u kojoj su svi Srbi fašisti, a svi Bošnjaci antifašisti, gdje se “miješaju ratovi i učesnici iz 1941.-1945. i 1992.-1995. godine”.

“Tako se ponašaju i govore na manifestacijama i komemoracijama koje su posvečene događajima iz Narodnooslobodilakog rata /NOR/ 1941-1945. Više vremena ove godine general Mustafa Polutak, inače predsjednik `Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH`, na obilježavanju Igmanskog marša posvećuje osudi navodnog srpskog fašizma iz vremana građanskog rata, otporu Bošnjaka navodnoj agresiji i genocidu, a manje proleterima i antifašistima Prve proleterske brigade”, rekao je Šehovac.

On je istakao da je pritisak na udruženje da ga razriješi članstva u UO bez ijednog stvarnog razloga drastičan i nedopustiv primjer miješanja raznih nevladinih organizacija i pojedinaca koji nemaju nikakve veze sa UABNOR-om Ilidža u rad udruženja antifašista koje je samostalna, nepolitička, nevladina, demokratska i multinacionalna organizacija.

“Krajnji cilj je da takvo udruženje utope organizaciono i ideološki u bošnjačka udruženja proistekla iz građanskog rata 1992-1995. godine, zbog čega udruženja antifašista i boraca NOR-a iz Republike Srpske uopšte ne sarađuju sa SABNOR-om Kantona Sarajevo”, napomenuo je Šehovac.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: