Ж | Ž
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Šehovac: Stvaraju klimu u kojoj su svi Srbi fašisti, a svi Bošnjaci antifašisti

Član Upravnog odbora /UO/ Udruženja antifašista i boraca NOR-a /UABNOR/ sarajevske opštine Ilidža Dušan Šehovac upozorio je da su članovi i rukovodstvo ovog udruženja izloženi jakom pritisku da ga uklone iz Upravnog odbora, ocijenivši da je riječ o “etničkom čišćenju i ono malo Srba koji su u rukovodstvima stvarnih antifašističkih udruženja”.

Dušan Šehovac Foto: Darko Ćirkov
Dušan Šehovac Foto: Darko Ćirkov

Šehovac je istakao da se sve to čini “pod dirigenskom palicom” predsjednika Upravnog odbora SABNOR-a Kantona Sarajevo Ibre Čomića.

“Na čelu svih opštinskih skupština i upravnih odbora su Bošnjaci. Mene žele kazniti, razriješiti članstva u Upravnom odboru, zbog mojih argumentovanih stavova o građanskom ratu od 1992. do 1995. godine u BiH, koje niko nije uspio javno da ospori”, rekao je Šehovac Srni.

On je upozorio da je u sarajevskoj javnosti i sarajevskoj dolini na djelu stvaranje klime u kojoj su svi Srbi fašisti, a svi Bošnjaci antifašisti, gdje se “miješaju ratovi i učesnici iz 1941.-1945. i 1992.-1995. godine”.

“Tako se ponašaju i govore na manifestacijama i komemoracijama koje su posvečene događajima iz Narodnooslobodilakog rata /NOR/ 1941-1945. Više vremena ove godine general Mustafa Polutak, inače predsjednik `Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH`, na obilježavanju Igmanskog marša posvećuje osudi navodnog srpskog fašizma iz vremana građanskog rata, otporu Bošnjaka navodnoj agresiji i genocidu, a manje proleterima i antifašistima Prve proleterske brigade”, rekao je Šehovac.

On je istakao da je pritisak na udruženje da ga razriješi članstva u UO bez ijednog stvarnog razloga drastičan i nedopustiv primjer miješanja raznih nevladinih organizacija i pojedinaca koji nemaju nikakve veze sa UABNOR-om Ilidža u rad udruženja antifašista koje je samostalna, nepolitička, nevladina, demokratska i multinacionalna organizacija.

“Krajnji cilj je da takvo udruženje utope organizaciono i ideološki u bošnjačka udruženja proistekla iz građanskog rata 1992-1995. godine, zbog čega udruženja antifašista i boraca NOR-a iz Republike Srpske uopšte ne sarađuju sa SABNOR-om Kantona Sarajevo”, napomenuo je Šehovac.

Izvor: SRNA

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on vk
Share on email

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: