Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

САРАЈЕВО – ВЕЛИКА ГРОБНИЦА СРБА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/milorad-kojic.jpg

БАЊАЛУКА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ – Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и несталих лица Милорад Коjић изjавио jе Срни да jе Сараjево велика гробница Срба и да су многа тиjела српских жртава измjештана на различите локациjе, што ниjе било могуће радити без знања сараjевских политичких структура.

“То jе организовано измиjештање тиjела страдалих Срба и сада сигурно поjедина лица коjа у Сараjеву обављаjу одговорне функциjе могу дати одговоре гдjе су српска тиjела пренесена”, рекао jе Коjић.

Он каже да jе краjње вриjеме да и бошњачки политичари у Сараjеву прихвате чињеницу да jе таj град био мjесто гдjе су чињени страшни злочини над српским цивилима и да би за те злочине требали бити процесуирани њихови налогодавци.

“У Сараjеву jе на наjсвирепиjи начин убиjен велики броj српских цивила, тако што су одвођени из своjи станова и кућа, и убиjани на различитим локациjама, међу коjима jе и локалитет Казани. Такође су жене одвођене и силоване, а знатан броj Срба се налазио по логорима”, навео jе Коjић.

Према његовим риjечима, до данас нема судских епилога за многе почињене злочине над Србима у Сараjеву, а међу првим су били убиство српског свата испред старе цркве на Башчаршиjи и Добровољачка улица, гдjе се и показало да су ова недjела вршена системски.

Коjић jе изразио очекивање да ће правосудне институциjе процесуирати наjодговорниjе за те злочине, превенствено наредбодавце, а не да се све заврши само на суђењу нижерангираним припадницима такозване Армиjе БиХ или полициjе под контролом тадашњег Сараjева.

Према подацима Савеза логораша Републике Српске, током посљедњег рата у Сараjеву убиjено jе 10.000 Срба, од коjих наjмање 3.300 у неком од 126 логора.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

САРАЈЕВО МЈЕСТО ЗЛОЧИНА (видео) 

Годишњица затварања логора смрти Силос код Сараjева

САРАЈЕВО ЕТНИЧКИ НАЈЧИСТИЈИ ГРАД У БиХ 

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: