fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SARAJEVO – VELIKA GROBNICA SRBA

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/milorad-kojic.jpg

BANjALUKA, 25. OKTOBRA /SRNA/ – Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i nestalih lica Milorad Kojić izjavio je Srni da je Sarajevo velika grobnica Srba i da su mnoga tijela srpskih žrtava izmještana na različite lokacije, što nije bilo moguće raditi bez znanja sarajevskih političkih struktura.

„To je organizovano izmiještanje tijela stradalih Srba i sada sigurno pojedina lica koja u Sarajevu obavljaju odgovorne funkcije mogu dati odgovore gdje su srpska tijela prenesena“, rekao je Kojić.

On kaže da je krajnje vrijeme da i bošnjački političari u Sarajevu prihvate činjenicu da je taj grad bio mjesto gdje su činjeni strašni zločini nad srpskim civilima i da bi za te zločine trebali biti procesuirani njihovi nalogodavci.

„U Sarajevu je na najsvirepiji način ubijen veliki broj srpskih civila, tako što su odvođeni iz svoji stanova i kuća, i ubijani na različitim lokacijama, među kojima je i lokalitet Kazani. Takođe su žene odvođene i silovane, a znatan broj Srba se nalazio po logorima“, naveo je Kojić.

Prema njegovim riječima, do danas nema sudskih epiloga za mnoge počinjene zločine nad Srbima u Sarajevu, a među prvim su bili ubistvo srpskog svata ispred stare crkve na Baščaršiji i Dobrovoljačka ulica, gdje se i pokazalo da su ova nedjela vršena sistemski.

Kojić je izrazio očekivanje da će pravosudne institucije procesuirati najodgovornije za te zločine, prevenstveno naredbodavce, a ne da se sve završi samo na suđenju nižerangiranim pripadnicima takozvane Armije BiH ili policije pod kontrolom tadašnjeg Sarajeva.

Prema podacima Saveza logoraša Republike Srpske, tokom posljednjeg rata u Sarajevu ubijeno je 10.000 Srba, od kojih najmanje 3.300 u nekom od 126 logora.

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Vezane vijesti:

SARAJEVO MJESTO ZLOČINA (video) 

Godišnjica zatvaranja logora smrti Silos kod Sarajeva

SARAJEVO ETNIČKI NAJČISTIJI GRAD U BiH 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: