Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Saopštenje za javnost Koalicije udruženja izbjeglica

Datum objave: četvrtak, 12 januara, 2012
Veličina slova: A- A+
Koalicija udruženja izbjeglica
Koalicija udruženja izbjeglica

Koalicija udruženja izbjeglica potpisala je danas Sporazum o saradnji sa Srpskom naprednom strankom s ciljem da doprinese da se poslije izbora formira nova Vlada Srbije koja će voditi politiku u interesu svih građana Srbije, među kojima su posebno ugrožena izbjegla i prognana lica.

Aktuelna Vlada nije ispunila naša očekivanja jer vodi politiku lažnog pomirenja prema Hrvatskoj i drugim državama nastalim na području bivše Jugoslavije preko leđa izbjeglih i prognanih lica i drugih oštećenih građana.

Srpska napredna stranka se Sporazumom obavezala da će voditi politiku aktivne podrške izbjeglim i prognanim licima u ostvarivanju njihovih oduzetih imovinskih i stečenih prava u Bosni  i Hercegovini, Hrvatskoj i  Sloveniji, uspostavi istih standarda u suđenjima za ratne zločine i rješvanju pitanja nestalih lica; da daje punu podršku Peticiji izbjeglih i prognanih Srba iz Hrvatske, usvajanju Rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbjeglih i prognanih lica i drugih oštećenih građana iz bivših jugoslovenskih republika i osnivanju Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima na državnom nivou i nivou Grada Beograda.

Koalicija udruženja izbjeglica će pozvati izbjegla i prognana lica, kao i građane Srbije koji su porijeklom iz  Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, da svojim glasom podrže Srpsku naprednu stranku na predstojećim izborima na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou.

U Beogradu, 11. januara 2012. godine

Predsjednik Koalicije
Miodrag Linta

Sporazum o saradnji između SNS-a i Koalicije udruženja izbjeglica

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top