Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Samo je u Srbiji patriotizam sramota

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2012/patriotizam_zapadni_model.jpg

Dok se ovih dana predsednički kandidati u Americi utrkuju ko će glasačima da servira jaču patriotsku (a zapravo imperijalističku) priču i dok nacionalni ponos jača u gotovo svim državama Evrope (Nemačka, Grčka, Škotska, Švedska…), u Srbiji mediji pod kontrolom zapadnih moćnika, lažne intelektualne elite i ostaci Brozovog antisrpskog režima i dalje se iz petnih žila trude da satru svaki oblik ljubavi prema svojoj zemlji i veri.

 

Tako je premijer Ivica Dačić u nedelju izjavio da Srbi posle genocida koji su preživeli u dva Svetska rata, ne zaslužuju tako loš tretman od Evrope, koja joj otima Kosmet i uslovljava na putu za EU.

Iako je rekao istinu, Dačić bolje da je ćutao, jer je već posle nekoliko sati, za najtiražniji antisrpski dnevni list “Blic” morao da se pravda “kako je njegova izjava o genocidu nad Srbima pogrešno protumačena”!

 

Sličan gaf, Dačić je imao i pre nekoliko meseci, kada je objavljena nova zakletva Žandarmerije u kojoj su se pripadnici elitnog odreda policije na vernost zemlji upravo zaklinjali Kosmetom.

Iako je znao za tekst zakletve i prisustvovao njenom zvaničnom predstavljanju, premijer je već sutradan morao da se dodvorava drugosrbijanskim medijima, koji su, eto, skandalizovani što se policija zaklinje Kosovom i Metohijom. Dačić je tada naredio da se tekst zakletve promeni.

Postavlja se pitanje zbog čega bi premijer jedne zemlje morao da menja sasvim normalan, evropski oblik izražavanja, odnosno iskazivanje lljubavi prema svojoj zemlji, samo zato što to od njega traže kontrolisani mediji?

Samo je u Srbiji stvorena atmosfera da je patriotizam sramota, a oni koji pozivaju na ostvarivanje nacionalnih ciljeva i jedinstva (bez kojih nema napretka ni jedne države) etiketirani su kao primitvci, šovinisti, huškači na ratove.

Pravoslavlje je poseban trn u oku anti-Srba, pa tako ako idete na liturgije i postite sigurno ste klerofašista, retrogradna i poremećena osoba. Tužno je kada vidite mlade osobe, koje misle da su moderne i “proevropske” ako pljuju po crkvi i “nacionalistima”.

Naravno, radi se o diverziji mnogih nevladinih organizacija, političkih grupacija i medija finansiranih za Zapada koje svojim delovanjem žele da kod srpskog naroda stvore odbojnost ili ravnodušnost prema pitanju Kosova i Metohije. Žele da ljude nateraju da kažu „dosta nam je Kosova“!

Patriotizam, a često i fašizam i šovinizam su potpuno legitimni kada je u pitanju ostvarivanje ciljeva “velikog” Zapada. Ljubav prema zemlji nije dozvoljena samo u državama kao što su Rusija ili Srbija. Jer, znaju dobro i domaći poslušnici i njihove gazde da je bez te ljubavi, Srbija osuđena na dalje rastakanje i ropstvo.

 

Izvor: SRBIN.INFO

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: