fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Sa promocije knjige „Razgovori sa generalom Mladićem“

promocija-1.jpgČlanovi Srbskog sabranja „Baštionik“ iz Banjaluke od 01- 04. 09. ove godine, bili su domaćini gostima iz Češke, aktivistima udruženja Češko-srpskog prijateljstva, koje je predvodio prof. dr Rajko Doleček.

Zajedno sa našim gostima prisustvovali smo Svetoj Liturgiji u crkvi Svetog Georgija u Drakuliću, posjetili spomenik Srbima pobijenim od strane hrvatskih ustaša u februaru 1942. u banjalučkom prigradskom naselju Šargovac, kao i osnovnu školu „Đura Jakšić“ u Šargovcu iz koje su 07.02.1942. hrvatske ustaše izdvojile 54 srpske djece od prvog do petog razreda i poklali ih u školi. Istinu o ovom zločinu naši prijatelji će ponijeti u Češku i publikovati kao i njihove dosadašnje članke i knjige o srpskim stradanjima.

Gospodin Rajko Doleček je veliki srpski prijatelj i borac za istinu, nosilac najvišeg odlikovanja Srpske Pravoslavne crkve – ordena Svetog Save, zatim ordena Njegoša, a dobitnik je i Vukove nagrade. Čovjek koga zbog njegovih djela i ljubavi prema srpskom rodu s pravom zovu Arčibald Rajs 21. vijeka.

Centralni događaj posjete bila je promocija knjige „Razgovori sa generalom Mladićem“ prof. dr Rajka Dolečeka.

Promocija  knjige je održana 03.09. u Kristalnoj sali hotela Bosna kapaciteta 250 mjesta, koja je bila mala da primi sve zainteresovane, a ovoliko interesovanje i posjećenost, pretvorili su ovu promociju u snažnu podršku đeneralu Ratku Mladiću kome se nepravedno sudi u Hagu.

Nakon molitvenog početka i intoniranja srpske himne „Bože pravde“ u izvođenju kvarteta Arsena Čarkića, prisutne je u ime organizatora promocije knjige – Srbskog sabranja „Baštionik“, pozdravio Predrag Adamović. Skup je u ime Njegovog Preosveštenstva episkopa banjalučkog Gospodina Jefrema blagoslovio otac Dragan Grujić.

O knjizi, koja je prvi put objavljena 2010. g. na češkom jeziku, govorio je inž. pukovnik Vaclav Hajni, izdavač iz Češke. On je istakao da je đeneral Ratko Mladić u Češkoj među slobodoumnim ljudima  postao „simbol otpora svjetskoj tiraniji Nato saveza i SAD-a“.

Nadahnuto o autoru i o đeneralu Mladiću govorio je pukovnik mr. Dragiša Vulin, recenzent knjige za srpsko izdanje.

Gospodin Rajko Doleček je svojim prvim riječima, duhovitošću, živahnošću i srčanošću koju ima sa svojih 87 godina pobrao simpatije prisutne publike koja je njegovo izlaganje često prekidala gromoglasnim aplauzima.

Prof Doleček je ponovio riječi đenerala Mladića: „Ja sam treća generacija Srba koja nije upamtila svoje očeve…“.

 

Promocija | PromocijaPromocija | PromocijaPromocija | Promocija

 

Časnom srpskom đeneralu i vojskovođi u čast, stihove uz zvuke gusala kazivao je Vaso Drašković čime je i završena promocija knjige „Razgovori sa generalom Mladićem“.

Uz posvetu prof. Dolečeka, u svega par minuta rasprodate su sve knjige koje smo pustili u prodaju po simboličnoj cijeni, što je dovoljan pokazatelj koliko interesovanje je izazvala ova knjiga.

Knjiga prof. Dolečeka daje veliki doprinos borbi za istinu i pravdu ne samo za đenerala Ratka Mladića već i uopšteno za rat u BiH, raskrinkava laži Zapada, priča o herojstvu i čojstvu đenerala iz Božinovića koji je i danas, kao i u toku rata, uvijek bio na prvoj liniji odbrane srpskog naroda.

 

SRBSKO SABRANjE „BAŠTIONIK“

 

Promocija knjige „Razgovori sa generalom Mladićem“

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: