fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

“ROSU“ NE MOŽE U SJEVERNI DIO GRADA

kosovo

PRIŠTINA, (SRNA) – Komanda KFOR-a izdala je naredbu jedinicama KFOR-a u regionu Kosovske Mitrovice da spriječe bilo kakav pokušaj pripadnika specijalne jedinice kosovske policije “Rosu“ da pređu u sjeverni dio grada i naselje Tri solitera.

“Komanda KFOR-a dobila je informaciju o pripremanju upada paripadnika `Rosu` u sjeverni dio grada i zato je izdata naredba o podizanju gotovosti vojnika iz kampa KFOR-a u selu Mađunsko kod Vučitrna“, rečeno je Srni u Komandi KFOR-a.

KFOR je, kaže izvor, zadužen za bezbjednost građana i taj izvršni mandat ove misije niko ne može ugroziti.

„Vojnici KFOR-a nadgledaju aktivnosti pripadnika kosovske policijske službe. Neće im biti dozvoljeno da pređu u sjeverni dio garda. Nadgledamo kamp `Belvedere` u južnom dijelu grada u kome su stacionirani pripadnici kosovske policije i njihove elitne jedinice `Rosu`“, rekao je izvor.

Ovaj izvor je naglasio da je komandant KFOR-a Erhard Drevs sinoć upozorio najviše predstavnike ministarstva unutrašnjih poslova Kosova i kosovske policije da neće dozvoliti pokrete “Rosu“ jedinice niti njihov bilo kakav pokušaj upada u sjeverni dio grada.

Drevs je upozorio da KFOR ima mandat da očuva bezbjednost građana i da, u skladu sa tim mandatom, neće dozvoliti bilo kakvu destabilizaciju situacije.

Prema nezvaničnim informacijama, u kamp „Belvedere“, u kome su do prije godinu dana bili smješteni pripadnici francuskog KFOR-a, prije dvije noći prebačeni su specijalci “Rosu“ iz regionalne jedinice iz Peći i oni su pod punom opremom stavljeni na raspolaganje komandi kosovske policijske službe za region Kosovske Mitrovice.

Cilj toga je, kako Srna saznaje, da upadom u sjeverni dio grada uspostave punu kontrolu u naselju Tri solitera u kome je u nedjelju, 8. aprila, stradao Selver Haradinaj.

Srbi sa sjevera Kosova kažu da su spremni da spriječe bilo kakve upade “Rosu“ specijalaca i da očekuju da KFOR i Euleks obavljaju svoje uloge u skladu sa mandatom.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: