Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

RISTIĆ: SUD U STRAZBURU SE NE BAVI IMOVINOM SRBA

Sud u Strazburu

Sud u Strazburu

Advokatska kancelarija Ristić, koja pred Sudom za ljudska prava u Strazburu zastupa 20 velikih kompanija i pojedince iz Srbije koji traže vraćanje imovine u Hrvatskoj, saopštila je da zbog nagomilavanja predmeta iz svih dijelova Evrope i procedura nijedna žalba iz Srbije nije ni došla do sudnice.

Advokat Zoran Ristić pojasnio je da prema pravilu 47, koje je stupilo na snagu 1. januara 2014. godine, predstavnici Hrvatske u sekretarijatu suda mogu da odbace predstavku kao neispravnu ili nepotpunu.

“To znači da predstavke srpskih građana i pravnih lica uopšte ne stižu do sudija, koje bi o njima meritorno odlučivale, već se postupak zaustavlja u sekretarijatu, a na tu odluku sekretarijata ne postoji pravo žalbe”, naveo je Ristić.

On je ukazao da oštećeni državljani Srbije i pravna lica, da bi uopšte stigli do Strazbura, moraju da prođu proceduru od opštinskog, odnosno trgovačkog do Ustavnog suda u Hrvatskoj, za šta je potrebno od sedam do devet godina i ocijenio da je to unaprijed izgubljena bitka.

“Sve to samo da bi bili odbijeni i pre meritornog odlučivanja. Moramo da dignemo glas i sprečimo to da se prava na imovinu običnog građanina ne ostvaruju”, naveo je Ristić i dodao da ovo nije napad na Hrvatsku, već želja da se unaprijede prava građana Srbije.

On je poručio da se građanima Srbije imovina u Hrvatskoj mora vratiti i da za njih moraju važiti isti uslovi, kao i za ostale građane Evrope, prenose beogradski mediji.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

SUD U STRAZBURU PRESUDIO U KORIST ANE JELIĆ 

hoće li država ikada obeštetiti srbe čije su kuće letele u …

PREDSEDNIKU HRVATSKE SAMO PUT MRŽNjE SVEGA ŠTO JE …

KAD SE SVEDU RAČUNI – Srpska imovina u Hrvatskoj vredi …

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: