Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Rješavanje stanarskih prava u naredne tri godine

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac

BANjALUKA, 29. APRILA – Bivši nosioci stanarskog prava koji podnesu zahtjev za stambeno zbrinjavanje u Hrvatskoj biće zbrinuti u naredne tri godine, rekao je Milorad Pupovac, potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj.

Pupovac je poručio Srbima da svi koji nisu podnijeli zahtjeve za stambeno zbrinjavanje, da to učine, jer će tim putem, na osnovu izgubljenog stanarskog prava, vratiti svoje pravo u formi alternativnog stana. “Neka to učine jer će to biti njihovo, imaće pravo nasljeđivanja s pravom otkupa Hrvatskoj”, rekao je Pupavac za “Nezaviosne novine”.

On je ocijenio da se položaj Srba u Hrvatskoj popravlja zahvaljujući političkoj participaciji u institucijama vlasti, kao i zbog toga što ‘mogu reći ono što misle’.

Pupavac je rekao da Srbi u Hrvatskoj nisu ugroženi zbog haške presude za ratne zločine u ‘Oluji’ Anti Gotovini i Mladenu Markaču, ali da u Hrvatskoj još ne postoji prihvatanje onoga šta se desilo.

‘Problem nakon presude je jednoglasno odbijanje da se suoči sa onim zbog čega Haški sud postoji… I svi se usmjeravaju na prihvatljivost ili neprihvatljivost presude i da li su presuđeni krivi ili nisu, a niko ne govori i javnost nema senzibiliteta niti se stvara prostor da se kaže zašto su ti ljudi dospjeli tamo gdje su dospjeli….Ne govori se o zločinu’, rekao je Pupovac.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.jpg

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: