Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Razgovarano o donošenju Zakona o ženama žrtvama torture (VIDEO)

Datum objave: ponedeljak, 6 juna, 2016
Veličina slova: A- A+

Na sjednici Predsjedništva Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske razgovarano je o donošenju Zakona o ženama žrtvama torture, koji bi Narodna skupština Srpske trebalo da usvoji krajem ove godine.

Božica Živković Rajilić Foto: RTRS
Božica Živković Rajilić Foto: RTRS

Formirana je radna grupa, a Udruženje je delegiralo svog člana. Ovo udruženje će tražiti od Vlade Srpske da u skladu s mogućnostima odgovori potrebama žena žrtava rata.

– Mnoštvo je žena koje nisu ostvarile nikakva prava. Mnoge su završile ovozemaljski život. Trudićemo se da  bar živima bude život olakšan koliko je to moguće.To je i stav Vlade, kao i njihov odgovor na naše zahtjeve, kaže Bižica Živković Rajilić, predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske.

– Koliki je, u stvari, značaj tog Udruženja govori i činjenica da smo proveli veliki broj zajedničkoh aktivnosti. Naprimjer, 2014. godine radili smo radionice psihološke i pravne pomoći ženama žrtvama rata, gdje su učestvovale 62 žene, i prvi put su progovorile o traumi tokom rata, naveo je Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Rajilić: Usvojiti zakon o ženama žrtvama torture | Jadovno …

Počela realizacija projekta „Moram i mogu više“ | Jadovno 1941.

Rajilić: Očekujemo status udruženja od javnog interesa
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top