Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Mirni protesti u Ženevi 10. decembra

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/nikola_puzigaca.jpg

Više od 50 članova Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH organizovaće 10. decembra mirne proteste ispred sjedišta UN u Ženevi povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, rekao je danas Srni predsjednik Udruženja Nikola Puzigaća.

“Mirnim protestima želimo da upoznamo međunarodnu javnost o dugogodišnjoj diskriminaciji ove populacije građana i da javno zatražimo efikasnu međunarodnu pravnu i diplomatsku akciju za konačno rješavanje našeg statusa u Hrvatskoj”, rekao je Puzigaća.

On je podsjetio da Hrvatska godinama opstruiše rješavanje statusnih prava Srba u Hrvatskoj, koji se prije svega odnose na vraćanje radnih, penzionih, imovinskih i stanarskih prava.

Puzigaća kaže da je Udruženje ranije uputilo pisma ambasadorima u BiH, delegaciji EU i Savjetu Evrope u kojem su ih upoznali da je bivšim radnicima u Hrvatskoj onemogućena restitucija imovinskih, socijalnih i ekonomskih prava, te da će 10. decembra održati mirni protest u Ženevi.

On je rekao da je Udruženje “Ugor” iz Jelaha, koje je ranije najavilo odlazak na mirne proteste u Ženevu, odustalo od putovanja iz finansijskih razloga.

Puzigaća je dodao da je organizovani odlazak članova Udruženja na mirne proteste u Ženevu predviđen 9. decembra u 7.30 časova sa stare autobuske stanice u Banjaluci.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Opstrukcija prava Srba – Jadovno 1941.

MIRNI PROTESTI 10. DECEMBRA U ŽENEVI – Jadovno 1941.

DANAS PROJEKCIJA FILMA “STRADANjE SRBA U HRVATSKOJ”

PUZIGAĆA : HRVATSKA DA UKINE DISKRIMINATORSKE ZAKONE

Hrvatska diskriminiše protjerane Srbe (VIDEO)

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: