fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PUTINOVI RODITELjI ČUDOM PREŽIVJELI

Vladimir Putin sa roditeljima 1985. godine

Vladimir Putin sa roditeljima 1985. godine

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u kolumni objavljenoj u listu „Ruski pionir“ ispričao kako su njegov otac i majka čudom preživjeli Drugi svjetski rat.

„Iskreno govoreći, otac nije volio čak ni da pominje tu temu. Kada su odrasli razgovarali bio sam prisutan i sve informacije o ratu i o tome šta se dešavalo sa porodicom saznao sam iz tih razgovora“ – navodi Putin.

Njegov otac služio je vojsku u Sevastopolju, u podmorničkim jedinicama.

„Pričao je kako su ga ranili. On i još jedan njegov drug krenuli su u manju akciju u njemačku pozadinu. Došli su do njemačkog bunkera i odatle je izašao snažan momak.

Oni nisu mogli da mrdnu jer su bili na meti mitraljeza, a njemački vojnik je izvukao granatu, a onda i drugu, i bacio na njih“ – piše ruski predsjednik i navodi da je njegov otac tada zadobio teške povrede.

Putin otkriva da mu je otac čitav život proveo sa šrapnelima u nozi, koji nisu izvađeni.

„Noga ga je boljela, a stopalo nije bilo pokretno. Sitne šrapnele nisu dirali da kosti ne bi napukle. Hvala Bogu, nije izgubio nogu. Došao je u ruke dobrom ljekaru“, napisao je Putin.

Dok je otac ratovao, njegovog starijeg brata odveli su od majke u Dječiji dom, da bi ga kasnije evakuisali. Tamo se razbolio od difterije i umro tokom blokade Lenjingrada (današnjeg Sankt Peterburga).

„Otac je, kad su mu dozvolili da hoda, stao na štake i pošao kući. Kada je stigao, vidio je da bolničari iznose tijela mrtvih iz ulaza, a među njima i njegovu ženu.

Prišao je i učinilo mu se da ona diše. Rekao je bolničarima da je još živa, ali su mu bolničari odgovorili da će `izdahnuti kasnije i da neće preživjeti“, priča ruski predsjednik.

Šef ruske države kaže da je njegov otac tada na bolničare krenuo sa štakama i primorao ih da majku vrate u stan.

„Bolničari su mu rekli da će učiniti kako kaže, ali su ga upozorili da neće u taj kraj dolaziti ponovo bar za dvije do četiri nedjelje i da će morati sam da se snalazi. On je nju podigao na noge – ostala je živa. I živjela je do 1999. godine. A on je umro krajem 1998“, navodi Vladimir Putin.

„Mama mi je pričala kako je dolazila kod oca u bolnicu gdje je ležao poslije ranjavanja. Imali su malo dijete od tri godine. Glad, blokada…Otac joj je davao svoje bolničko sljedovanje, krišom od ljekara i medicinskih sestara.

Ona bi ga sakrila, nosila kući i hranila dijete. Onda je on u bolnici počeo da pada u nesvjest od gladi i ljekari i sestre su shvatili šta se događa i nisu je više puštali“, napisao je Putin

Ovo nije prvi put da Putin piše za „Ruski pionir“.

Dok je bio na funkciji premijera Rusije u maju 2009. godine ispričao je za taj časopis zašto ne treba otpuštati ljude, a ako već mora da ih otpusti – da to radi sam.

U septembru 2010. svoju kolumnu posvetio je naučnicima, ispričavši da mu se sviđaju „poduhvati uz učešće životinja“ i kako se u tim slučajevima rješavaju pitanja bezbjednosti.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

PUTIN: VAŠINGTON URGIRAO DA SE NE DOLAZI NA PARADU …

Putin o „vakcini“ protiv nacističkog virusa – Jadovno 1941.

Dan pobjede nad zlom – Jadovno 1941.

Na današnji dan: Završena Staljingradska … – Jadovno 1941.

PRAVDA ZA SVE: Rusija traži kaznu za ubijanje … – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: