fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pupovac: Zagreb bez sluha za žrtve

Milorad Pupovac

Hrvatska vlast više pažnje posvećuje pobedama i nema dovoljno sluha za žrtve, poručio Milorad Pupovac na dečjem groblju u Sisku gde su sahranjene žrtve ustaškog koncentracionog logora.

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac rekao je da hrvatska vlast, baš kao i jugoslovenska pre nje, pažnju posvećuje pobedama i da nema dovoljno sluha za žrtve.

„Tako se danas, 17 godina nakon rata, u Hrvatskoj prvi put održava komemoracija na dečjem groblju u Sisku, u čast više od dve hiljade dece umrle ili pogubljene u sisačkom dečjem koncentracionom logoru“, rekao je Pupovac na komemoraciji u Sisku, kod spomen obeležja deci žrtvama ustaškog koncentracionog logora u Sisku tokom 1942. i 1943. godine.

„Još uvek smo gluvi i slepi na ova stradanja, još uvek ima onih koji negiraju, kojima nije po volji da se ovde sastajemo i odajemo počast deci čiji je život prekinut na samom početku“, naveo je Pupovac, piše Jutarnji list.
Kroz logor je prošlo oko sedam hiljada dece, uglavnom s Kozare, Banije i Korduna, istakao je Milan Krstinić, predsednik Veća srpske nacionalne manjine grada Siska.

„Tačan broj umrle i ubijene dece se ne zna, ali ih je više od dve hiljade, a podaci se kreću od 1.300 do preko 3.000 ubijene dece. Više od dve hiljade dece iz logora, rizikujući svoje živote, spasile su porodice Hrvata uglavnom iz Siska i okoline i aktivisti Crvenog krsta“, naveo je Krstinić.

Izvor: RTS

 

Vezane vijesti:

Milorad Pupovac: ‘Hrvatska vlast, kao i prijašnja jugoslavenska, nema sluha za žrtve!’

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: