fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pupovac: Postigli smo dogovor s Vladom o manjinama

Milorad Pupovac

PREDSJEDNIK Srpskoga narodnog vijeća i srpski saborski zastupnik Milorad Pupovac rekao je da je s premijerom Zoranom Milanovićem i drugim čelnicima Kukuriku kolacije postignut dogovor o pitanju manjinskih prava.

U intervjuu za današnji broj Novog lista Pupovac je rekao: „Postigli smo dogovor u vezi pitanja manjinskih prava, povratka izbjeglica, razvoja povratničkih sredina, integracije manjina – što smo ugradili u program Vlade i to čini 7-8 posto sadašnjeg ukupnog programa Vlade“.

Dogovorena je i participacija SDSS-a u tijelima vlasti u ministarstvima na razini pomoćnika ministara i voditelja pojedinih odjela te suradnja u Saboru. Također, postignut je dogovor i oko promjena izbornog zakonodavstva kako bi se izbjegli segregacijski uvjeti za manjine na biralištima.

„Vlada je dobila mandat u najnepovoljnijem trenutku“

Pupovac je na pitanjeo najbitnijem dijelu programa Vlade odgovorio da je to naslijeđe onoga što se odnosi na povratak izbjeglica i nastavak rada na donatorskoj konferenciji koja bi trebala biti organizirana u proljeće pod pokroviteljstvom Europske komisije, UNHCR-a i OESS-a. Također je istaknuo da Hrvatska putem te konferencije dobiva značajan novac za povratak izbjeglica i revitalizaciju područja koja su bila zahvaćena ratom, od istočne Slavonije do Knina.

Vezano uz pitanje stanarskih prava Srba u Hrvatskoj, Pupovac je podsjetio da je taj proces pokrenula prošla vlada te da je to sastavni dio naših obveza u poglavlju 23. pregovora s EU. „Zbog toga je ova donatorska konferencija važna da pomogne Hrvatskoj da te probleme riješi. Ljudima su još uvijek cijene otkupa preskupe“, rekao je.

Na pitanje kakvi su njegovi sadašnji odnosi sa Zoranom Milanovićem i koliko vjeruje u uspjeh nove Vlade, odgovorio je da odnosi predstavljaju kvalitetan i sadržajan politički posao u kojem Milanović može računati na njegovu i na podršku SDSS-a. Smatra da je Vlada dobila mandat u najnepovoljnijem trenutku za Hrvatsku općenito.

Izvor: www.index.hr

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: