Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PRVO NADOKNADITI UNIŠTENU IMOVINU

srna

BANjALUKA, 26. MARTA (SRNA) – Asocijacija udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica u Republici Srpskoj podržava zakon, čija primjena će doprinijeti da se u Srpskoj gradi legalno, ali prije toga ovim kategorijama stanovništva treba nadoknaditi ratom uništenu imovinu, rekao je predsjednik Asocijacije Vojislav Milišić.

„Legalno je i da se izbjeglim i raseljenim licima prvo nadoknadi njihova ratom uništena i oštećena imovina, nakon čega će oni moći da plate uređenje građevinskog zemljišta, rentu i ostale obaveze“, rekao je Milišić Srni.

Milišić smatra da vlasti ne bi trebalo da vrše bilo kakav pritisak na ove kategorije stanovništva u pogledu legalizacije stambenih objekata, sve dok ne dobiju kompenzaciju za uništenu ili oštećenu imovinu u prijeratnom prebivalištu.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je ranije da je legalizacija bespravno izgrađenih objekata ozbiljan problem u Srpskoj, zbog čega sa Savezom opština i gradova treba pronaći najbolji model da bi se taj proces završio.

„Moramo se ozbiljno pozabaviti tim problemom, jer zakonom će biti regulasno da li će rokovi biti produženi jedinicama lokalne samouprave ili ćemo donositi neki leks specijalis“, rekla je Golićeva i naglasila da su najviše takvih objekata izgradile socijalne kategorije, porodice poginulih, izbjegla i raseljena lica.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: