fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Prvo književno veče u biblioteci Stana Arnaut: Promocija knjige Ace Dragićevića

Promocija knjige Ace Dragićevića
Promocija knjige Ace Dragićevića

U subotu veče (27. februara 2016. godine) u kulturnom i duhovnom centru ”Sveti kralj Milutin” u Prebilovcima, biblioteka u osnovanju ”Sveta Stana Arnaut” priredila je promociju knjige Saputnik i sabesjednik Aca Dragićevića porijeklom iz ovog mjesta a koji posljednje dvije decenije živi u Švedskoj.

Kulturni događaj pobudio je dosta veliku pažlju među našim ljudima a bilježimo ga kao ”prvi u nizu dopinosa ove biblioteke na promociji srpske kulture i pismenosti i očuvanju srpskog jezika na ovim prostorima, obogaćivanje bibliotečkog fonda, te organizovanje obrazovnih aktivnosti i susreta, kako je to istakla Zorica Gojačić, otvarajući književno veče.

Promocija knjige Ace Dragićevića

O Dragićevićevoj knjizi govorili su književnik iz Bileće Šćepan Aleksić te publicista Milenko Avdalović nekadašnji glavni i odgovorni urednik Radio-Nevesinja.
Knjiga „Saputnik i sabesjednik“ predstavlja antologijski izbor tekstova objavljenih tokom proteklih 18 godina na stranicama dvojezičnog švedsko-srpskog časopisa za kulturu Dijaspora čiji je pokretač i urednik Aco Dragićević. Knjiga je obima 300 stranica i donosi priloge tridesetak srpskih i švedskih autora o životu Srba u rasijanju i njihovom životu u novoj sredini i vezi sa Otadžbinom i otadžbinskim zemljama.

Promocija knjige Ace Dragićevića

U muzičkom dijelu programa učestvovali su Vukan Avdalović učesnik petog razreda Muzičke škole „Sveti Roman Melod“ iz Nevesinja te dječiji hor Sabornog hrama Vaznesenja Hristovog iz Čapljine. Izabrane tekstove iz knjige čitale su sestre Bojana i Branka Ekmečić iz Prebilovaca.
Biblioteka u osnivanju ”Sveta Stana Arnaut” nakon promocije knjige Saputnik i sabesjednik postala je bogatija za 50 novih naslova koje su sobom donijeli gosti iz Trebinja, Bileće i Berkovića dok je prihod od prodaje knjige Saputnik i sabesjednik po volji izdavača ustupljen biblioteci za njeno opremanje sa odgovrajućim policama za knjige.
Inače, u dosadašnjoj svesrpskoj akciji darovanja knjiga za biblioteku u Prebilovcima obezbjeđeno je preko 1200 naslova.

Tekst i foto: Marko Gojačić

Izvor: Slobodna Hercegovina

 

Vezane vijesti:

Uručena prva donacija knjiga za biblioteku „Sveta Stana Arnaut“ u Prebilovcima

Britanskoj javnosti predstavljena istina o stradanju Prebilovčana

Donacija za otvaranje biblioteke svete Stane Arnaut u Prebilovcima

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: