PROSLAVLjENA KRSNA SLAVA SRPSKOG SOKOLSKOG DRUŠTVA “SOKO”

Datum objave: sreda, 13 maja, 2015
Veličina slova: A- A+

Manastir Dobrun

Manastir Dobrun

Srpsko sokolsko društvo “Soko” iz Dobruna, proslavilo je krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci, nedaleko od Višegrada.

Predsjednik ovog društva Slavko Heleta rekao je da “Soko” okuplja oko 200 članova iz nekoliko različitih sekcija.

“U sekciji `Bambi Soko` ima najviše članova, zatim u dramskoj, sekciji kućne radinosti, izdavačkoj i građevinskoj sekciji koja je trenutno angažovana na obnovi spomen-kosturnice srpskim borcima Prvog svjetskog rata u Vardištu”, naveo je Heleta.

Arhimandrit Jovan Gardović rekao je da članovi ovog društva osjećaju da im je crkva otvorila vrata, što je najvažnije, i da se brine o njima.

“Sveštenici i monasi su dobili zadatak da više pažnje obrate na djecu i da osjete da su i oni živa crkva, da u njoj djeluju kroz različite sekcije”, rekao je sinoć Gardović.

Na slavi su saopšteni rezultati konkursa za “Vaskršnju priču”, koju svake godine raspisuje časopis za duhovnu i kulturnu prosvjetu “Soko” iz Dobruna.

Prvo mjesto pripalo je Aleksandru M. Arsenijeviću iz Beograda, drugo mjesto Jasmini Lazarević iz Šapca i treće mjesto Miri Pejiću iz Srebrenice.

Na krsnoj slavi su učestvovali i članovi dramske sekcije “Sokola” iz Dobruna.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

POČINjE OBNOVA SPOMEN-KAPELE U VARDIŠTU – Jadovno …

Vardište: Glancaju spomenik junacima – Jadovno 1941.

Stradanje porodice Pušonja na Crkvinama 1942. – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top