Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PRONAĐEN NACISTIČKI VOZ SA BLAGOM

Nacističko blago

Nacističko blago

Poljska je danas saopštila da je skoro sigurna da je locirala „sahranjeni“ voz nacističke Njemačke, koji je nestao krajem Drugog svjetskog rata pun blaga i oružja.
Fotografije koje su snimljene zahvaljujući posebnoj radarskoj opremi prikazuju voz dužine veće od 100 metara, rekao je zamjenik ministra kulture Pjotr Zukovski.

Voz je bio oklopni, što znači da je prevozio poseban teret, vjerovatno vojnu opremu, ali i dragulje, nakit, umjetnička djela, kao i arhivsku građu, rekao je Zukovski novinarima u Varšavi.

„Uvjeren sam 99 odsto da taj voz postoji, ali stručnjaci će dati posljednju riječ kada iskopaju ovaj voz“, rekao je on. Zukovski je rekao da su prvu informaciju o lokaciji dobili od neimenovanog muškarca na samrtnoj postelji, koji je vlastima dao crtež gdje se voz nalazi. On je rekao da je riječ o čovjeku, koji je svojevremeno pomagao da se voz sakrije.

Vlasti su počele da tragaju za vozom ovog mjeseca nakon informacija jednog njemačkog i jednog poljskog državljanina koji su preko advokata rekli da su pronašli voz u blizini jugozapadnog grada Valbriča (Walbrzych) i da očekuju 10 odsto od onoga što bude pronađeno u vozu.

Decenijama se priča da je nacistički voz pun oružja i opljačkanog blaga nestao u tunelu u blizini granice Poljske sd Njemačkom 1945. godine kada se približavala sovjetska Crvena armija.

Voz je nestao 1945. godine noseći opljačkane stvari iz tadašnjeg Breslava u istočnoj Njemačkoj, a sada Vroclava u Poljskoj.

Prema nekim teorijama, voz je ušao u tunel u planinama Donje Šlezije i nikada se nije pojavio na drugom kraju. Tunel je kasnije zatvoren, a njegova lokacija zaboravljena.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

Pavelić i Hitler dosolili pljačku – Jadovno 1941.

Tajni dokumenti CIA dokazuju: Srpsko blago vredno 1,25 …

Vatikan skriva srpsko zlato – Jadovno 1941.

TITOVE IGRE OKO PAVELIĆA: Poglavniku nije suđeno ni u …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: