Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Promocija knjige Čuvari Kosmeta – putovanje kroz sadašnjost i prošlost

Datum objave: ponedeljak, 4 aprila, 2011
Veličina slova: A- A+

Mira Lolić Močević
Mira Lolić Močević

Srpsko društvo Zadužbina i Kulturno društvo Mihajlo Pupin Vas pozivaju na promociju knjige Čuvari Kosmeta – putovanje kroz sadašnjost i prošlost.

O knjizi će govoriti njena autorica Mira Lolić Močević.

Pored ugledne gošće iz Republike Srpske na promociji će učestvovati i gosti iz Srpskog kulturno umetničkog društva Vidovdan sa izvornim pesmama sa Kosova i Metohije.

Mira Lolić Močević, autorica zapisa sa Kosova i Metohije, rođena je 18.07.1961 godine u Banjaluci.
Školovanje i život do 12. aprila 1992. godine odvijali su se na relaciji Banja Luka-Sarajevo, a od pomenutog datuma, sa suprugom i troje djece živi u Banjaluci.

Od studentskih dana na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu (Odsjek – žurnalistika) rodila se ljubav prema putovanjima i želja da se kroz dokumentrnu formu izražavanja prenose poruke javnosti.

Od 1. februara 1993. godine radi na Srpskoj Radio Televiziji (današnjoj Radio Televiziji Republike Srpske).
Novinar, urednik i trenutno direktorica programa Televizije RS pripremila je blizu 500 novinarskih televizijskih emisija i serijala (“Razglednica otadžbine”, “U potrazi”, “Stop bijeloj kugi”, “Duhovna lira”, “Put u Svetu Zemlju”, “Čuvari Kosmeta” i brojni putopisni zapisi) kojima je gledaocima slala poruke s osnovnim motivom da “Ljubav, Vjera i Nada” treba da budu putokaz u životu.

 

Četvrtak, 7. april 2011.g.

Početak u 19 časova.

Poslovni centar Slovenijales,

Dunajska cesta 22, Ljubljana

ULAZ SLOBODAN

Izvor: SRPSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top