Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Promocija knjiga: “VUČJE SRCE” i “SRPSKO SRCE JOHANOVO”

Datum objave: utorak, 22 maja, 2012
Veličina slova: A- A+

promocija_knjiga_clanak.jpg

U organizaciji SD Zadužbina, 18. maja u 19 časova (PC Slovenijales, Ljubljana), održana je promocija knjiga “Vučje
srce” – Marilina Veka i “Srpsko srce Johanovo” – Veselin
Dželetović.

 

Dva autora, koji su govorili o istoj temi, bolnoj ali na žalost i dalje nedovoljno istraženoj – o trgovini organima otetih Srba sa prostora KiM. Program je povezivala i prevodila gospođa Vukica Grujić, a Svetlana Stević, narodni pojac srpskih izvornih pesama takođe je dala veliki
doprinos nezaboravnoj večeri.

 

Prividni “mir” uz dolazak NATO alijanse i okupacija naše svete zemlje donijeli su pogrome i stradanja nevinom življu, u suštini svakome ko se nije uklapao u “velikoalbansko
vizionarstvo”. Ponajviše naravno Srbima, jer viševjekovni tragovi svjedoče
o našem postojanju na tim prostorima. Teško je ostati ravnodušan pri svim
dešavanjima pred očima “mirotvoraca” okupacionih snaga i njihovom
prećutnom saglasnošću sa ubistvima i kidnapovanjem Srba.

 

Krv tih novomučenika vapije za istinom a uzurpatorska vlast u Beogradu ne čini ama baš ništa da barem malo olakša muke porodicama nestalih i otetih Srba. Tako su stali rame uz rame sa teroristima UČK i NATO okupatorima.

 

Aktivisti i simpatizeri SD Zadužbina kao i mnogobrojni gosti na promociji knjiga, izrazili su veliku zahvalnost našim dragim gostima na velikom trudu i požrtvovnosti u pravednoj borbi i istinoljublju. Jer je sveta ideja koja nas je to veče sve zajedno
spojila:”Ne daj da te zlo pobijedi, nego pobijedi zlo dobrim.” (Rimlj.
12;21)  A istina će izaći na vidjelo sigurno, jer uzdanje pravednika je u Gospodu. A Bog ne sudi dva puta, toga bi svi morali biti svjesni.

 

Prodajom knjiga koje su autori donijeli sa sobom, prikupljeno je i 360 evra humanitarne pomoći. Uz Božju pomoć novac ćemo isporučiti u sklopu vidovdanske isporuke humanitarne pomoći na KiM.

 

 

Izvor: sd-zaduzbina
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top