fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promocija knjiga o Milunki Savić i Vojvodi Vuku u Muzeju Vojvodine

U Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, ul. Dunavska 35, u petak 21. aprila, sa početkom u 19 časova biće održana promocija knjiga „Milunka Savić – vitez Karađorđeve zvezde i Legije časti“ i „Vojvoda Vuk – ratnička legenda“.

Autori knjiga su istoričari dr Vidoje Golubović – naučni saradnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu i predsednik Saveza Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912–1918, njihovih potomaka i poštovalaca, Predrag Pavlović – pukovnik JNA u penziji i dugogodišnji predavač nacionalne i vojne istorije na Vojnoj akademiji u Beogradu i Novica Pešić – novinar i publicista.

Organizatori promocija knjiga su Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić“ Novi Sad www.srpskidobrovoljcins1912-1918.org, Izdavačka kuća „Prometej“ iz Novog Sada www.prometej.rs i Radio Televizija Srbije www.rts.rs

Pozdravnu reč daće: Dr Drago Njegovan, v.d. direktor Muzeja i Darko Milojković, predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912–1918, njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić“ Novi Sad.

O knjigama će govoriti jedan od autora – dr Vidoje Golubović iz Beograda i Zoran Kolundžija, vlasnik i urednik Izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada, pokretač i urednik Edicije SRBIJA 1914–1918.

U okviru promocije knjiga biće upriličen i muzički program.

Ulaz slobodan

Izvor: Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918

Vezane vijesti:

Novi Sad – Svečano otvaranje izložbe „Heroine u balkanskim …

Srbija pamti heroje | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: