fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promocija knjige Divoselo, Čitluk i Ornice u vremenu i trajanju, autora Mile Rajčevića

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/divoselo/lika-3.jpg

Izašla je iz štampe knjiga Divoselo, Čitluk i Ornice u vremenu i trajanju, autora Mile Rajčevića. Promocija će se održati dana 10. maja 2013. godine u 18,00 časova u sali Skupštine opštine Novi Beograd. U knjizi nas autor vodi kroz podvelebitska sela Divoselo, Čitluk i Ornice opisujući vrijeme naseljavanja, ljude, običaje, religiju, školstvo, prirodu, događaje i stalne ratove za tuđe interese.

 

Centralna tema knjige je naseljavanje, život, seobe i golgote Srba Ličana o kojima autor osnovom široke i decenijama sakupljane činjenične građe priča, polemiše i daje odgovore na mnoga dosad neodgovorena pitanja i sakrivene činjenice.

 

U knjizi je obrađeno učešće i stradanja ova tri sela u ratovima, posebno u Narodnooslobodilačkom ratu 1941 – 1945. godine kao i u etničkom čišćenju ovih sela u ratu 1991 – 1995. godine. Kao svjedok vremena autor je oteo zaboravu istrgnute stranice istorije i ostavlja sadašnjim i budućim generacijama
faktografske istine njihovih korijena. Sve je rušivo… svaka kula, čardak,
spomenik… jedino pisani spomenici ostaju – vječno  (kao ovaj).

 

U knjizi će čitaoci pronaći sve relevantne podatke o istoriji naroda ova tri sela od naseljavanja do ugašenih ognjišta. Životno djelo autora vrijedno je poštovanja i vrijedan dijamant u
riznici knjiga koje se bave istorijskom faktografijom. 

 

Vezane vijesti: 

Knjiga: Prof. Mile Rajčević: “ Divoselo, Čitluk i Ornice u vremenu i trajanju „

DIVOSELO

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: