Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

PROBOJ KORIDORA – TEMELj REPUBLIKE SRPSKE

Datum objave: ponedeljak, 25 juna, 2012
Objavljeno u Ostalo
Veličina slova: A- A+

petar-djokic.jpgMODRIČA, /SRNA/ – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da je vojna operacija proboja koridora kroz Posavinu 1992. godine postavila temelj na kome je nastala, razvijala se i danas živi Republika Srpska. On je istakao da je ovom akcijom demonstrirano herojstvo vojnika i komandnog kadra, te da je iz izolacije, koja je trajala 42 dana, oslobođeno milion i po Srba iz zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine.

 

“Temelje Republike Srpske postavili su u nadčovječanskoj borbi i velikim žrtvama narod i njegovi borci i zbog toga im vlast danas posvećuje posebnu pažnju”, rekao je Đokić.

 

Đokić je nakon proslave 20 godina od proboja “Koridora života” kroz Posavinu koja je održana na Dugim Njivama, rekao da je sloboda sinonim za koridor.

 

Ističući da je Republika Srpska danas ojačana, Đokić je rekao da postoji jaka vjera naroda u Republiku i maksimalna posvećenost naroda i vlasti da Srpska živi i da se razvija u slobodi.

 

Đokić je rekao da se od 1993. godine, kada je donesen prvi Zakon o boračkoj i invalidskoj zaštiti, do danas konstantno unapređuje oblast boračke zaštite i obezbjeđuju sredstva da se prava prošire.

 

On je podsjetio da su najnovijim izmjenama zakona o pravima boraca napravljeni pomaci u razvoju boračko-invalidske zaštite uvođenjem novih prava i obezbjeđivanjem dodatnih sredstava.

 

To znači, rekao je Đokić, da Republika Srpska osjeća vječnu odgovorost prema borcima i porodicama žrtava.

 

 

Izvor: srna
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top