Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PROBOJ KORIDORA – TEMELj REPUBLIKE SRPSKE

petar-djokic.jpgMODRIČA, /SRNA/ – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je Srni da je vojna operacija proboja koridora kroz Posavinu 1992. godine postavila temelj na kome je nastala, razvijala se i danas živi Republika Srpska. On je istakao da je ovom akcijom demonstrirano herojstvo vojnika i komandnog kadra, te da je iz izolacije, koja je trajala 42 dana, oslobođeno milion i po Srba iz zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine.

 

„Temelje Republike Srpske postavili su u nadčovječanskoj borbi i velikim žrtvama narod i njegovi borci i zbog toga im vlast danas posvećuje posebnu pažnju“, rekao je Đokić.

 

Đokić je nakon proslave 20 godina od proboja „Koridora života“ kroz Posavinu koja je održana na Dugim Njivama, rekao da je sloboda sinonim za koridor.

 

Ističući da je Republika Srpska danas ojačana, Đokić je rekao da postoji jaka vjera naroda u Republiku i maksimalna posvećenost naroda i vlasti da Srpska živi i da se razvija u slobodi.

 

Đokić je rekao da se od 1993. godine, kada je donesen prvi Zakon o boračkoj i invalidskoj zaštiti, do danas konstantno unapređuje oblast boračke zaštite i obezbjeđuju sredstva da se prava prošire.

 

On je podsjetio da su najnovijim izmjenama zakona o pravima boraca napravljeni pomaci u razvoju boračko-invalidske zaštite uvođenjem novih prava i obezbjeđivanjem dodatnih sredstava.

 

To znači, rekao je Đokić, da Republika Srpska osjeća vječnu odgovorost prema borcima i porodicama žrtava.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: