fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Priznati stratišta Srba

Sarajevo
Sarajevo

Preduslov da bi Sarajevo postalo glavni grad je da Bošnjaci priznaju i pokažu stratišta srpskih mučenika, što je prvi uslov da dođe do stvarnog suživota i pomirenja naroda, smatra Milan Mandić, predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.

Mandić je istakao juče na sastanku udruženja porodica nestalih iz cijele BiH, koji je organizovao Međunarodni komitet Crvenog krsta /MKCK/, da Bošnjaci nemaju snage da se suoče sa činjenicom da su njihovi sunarodnici načinili genocid nad Srbima u Sarajevu, dolini Neretve i centralnoj BiH.

„Srbi su to davno uradili – priznali zločin i pokazali veliki broj masovnih grobnica na svojoj teritoriji. Sarajevo se mora osloboditi tereta prošlosti iz devedesetih godina. Mora pronaći sve svoje nestale građane iz prošlog rata, te pohapsiti i osuditi sve naredbodavce i izvršioce ratnih zločina“, rekao je predsjednik Udruženja porodica ne nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije.

On je naglasio da Sarajevo i njegove vlasti moraju vratiti sva prava za ostala dva naroda, obezbijediti im sva prava koja uživaju Bošnjaci, te da se tada neće dešavati da dva odsto Srba i jedan odsto Hrvata koji je ostao napuštaju grad.

Mandić je tokom sastanka u Sarajevu u organizaciji MKCK istakao da na svim stranama ima moralnih ljudi koji su spremni da dogovor.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: