Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Prijavite se za glasanje u odsustvu na lokalnim izborima u opštini Livno

Ognjena Marija Livanjska
Ognjena Marija Livanjska

Pozivamo Srbe sa područija Livna, koji imaju biračko pravo u BiH, a žive van teritorije opštine Livno, da se registruju za glasanje u odsustvu za lokalne izbore koji će se održati u svim opštinama u BiH. Na izborima za Opštinsko Vijeće Livna biće kandidovana i srpska lista. Sa oko 300 glasova postoji mogućnost da izglasamo bar jednog odbornika sa srpske liste, te ne treba dozvoliti da i ovoga puta ostanemo bez predstavnika u organima opštine Livno. 

Centralna izborna komisija BiH donela je Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016. godine.

Izbori će se održati u nedelju, 02. oktobra 2016. godine.

U skladu sa zakonskim propisima, svi državljani BiH koji žive u Srbiji (kao i bilo gde drugo u inostranstvu), a imaju biračko pravo (imaju državljanstvo i ličnu kartu izdatu u BiH) mogu to svoje pravo ostvariti tako što će glasati ili: 1) na biračkom mestu u najbližoj ambasadi ili 2) poštom (glasački listić se dostavlja poštom, i vraća poštom).

Konačni rok za prijavu za glasanje u inostranstvu je 19. jul 2016. godine.

Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu je vrlo jednostavno. Potrebno je odštampati, popuniti i poštom poslati obrazac PRP-1 koji možete preuzeti ovde (kliknite):OBRAZAC PRIJAVE ZA GLASANJE IZVAN BiH PRP-1 ili na ovom linku: http://www.izbori.ba/Documents/Lok_izbori_2016/Biraci_Glasaci/Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-bos.pdf

NAPOMENE KAKO POPUNITI:

– Svima preporučujemo da u rubrici ”Status u kojem boravite izvan BiH” štiklirate opciju 1. – Privremeni boravak izvan BiH.

– Svima koji žive dovoljno blizu ambasade BiH u Beogradu (ili glavnom gradu druge zemlje u kojoj žive) i odluče se da glasaju u ambasadi, preporučujemo da u polju broj 10. ”Označite način glasanja” štikliraju ”Glasanje u DKPBiH” te ispod toga napišu Srbija-Beograd (ako žive van Srbije navesti ambasadu u glavnom gradu zemlje u kojoj žive). Oni koji nisu u mogućnosti da glasaju u ambasadi mogu odabrati opciju ”Glasanje putem pošte”.

– Uz popunjen obrazac potrebno je dostaviti i fotokopiju važeće lične karte BiH.

– Popunjen obrazac potrebno je poslati na sledeću adresu: Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Radi preuzimanja blanko obrasca za prijavljivanje za glasanja, kao i za sva pitanja, možete se obratiti predsedniku Udruženja OML Nikoli Petroviću na 064 615 5073 ili Milošu Damnjanoviću, članu Upravnog odbora, na 063 287 876 ili email:milosd83@gmail.com

 

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: