Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Prijavite se za glasanje u odsustvu na lokalnim izborima u opštini Livno

Datum objave: petak, 24 juna, 2016
Veličina slova: A- A+
Ognjena Marija Livanjska
Ognjena Marija Livanjska

Pozivamo Srbe sa područija Livna, koji imaju biračko pravo u BiH, a žive van teritorije opštine Livno, da se registruju za glasanje u odsustvu za lokalne izbore koji će se održati u svim opštinama u BiH. Na izborima za Opštinsko Vijeće Livna biće kandidovana i srpska lista. Sa oko 300 glasova postoji mogućnost da izglasamo bar jednog odbornika sa srpske liste, te ne treba dozvoliti da i ovoga puta ostanemo bez predstavnika u organima opštine Livno. 

Centralna izborna komisija BiH donela je Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016. godine.

Izbori će se održati u nedelju, 02. oktobra 2016. godine.

U skladu sa zakonskim propisima, svi državljani BiH koji žive u Srbiji (kao i bilo gde drugo u inostranstvu), a imaju biračko pravo (imaju državljanstvo i ličnu kartu izdatu u BiH) mogu to svoje pravo ostvariti tako što će glasati ili: 1) na biračkom mestu u najbližoj ambasadi ili 2) poštom (glasački listić se dostavlja poštom, i vraća poštom).

Konačni rok za prijavu za glasanje u inostranstvu je 19. jul 2016. godine.

Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu je vrlo jednostavno. Potrebno je odštampati, popuniti i poštom poslati obrazac PRP-1 koji možete preuzeti ovde (kliknite):OBRAZAC PRIJAVE ZA GLASANJE IZVAN BiH PRP-1 ili na ovom linku: http://www.izbori.ba/Documents/Lok_izbori_2016/Biraci_Glasaci/Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-bos.pdf

NAPOMENE KAKO POPUNITI:

– Svima preporučujemo da u rubrici ”Status u kojem boravite izvan BiH” štiklirate opciju 1. – Privremeni boravak izvan BiH.

– Svima koji žive dovoljno blizu ambasade BiH u Beogradu (ili glavnom gradu druge zemlje u kojoj žive) i odluče se da glasaju u ambasadi, preporučujemo da u polju broj 10. ”Označite način glasanja” štikliraju ”Glasanje u DKPBiH” te ispod toga napišu Srbija-Beograd (ako žive van Srbije navesti ambasadu u glavnom gradu zemlje u kojoj žive). Oni koji nisu u mogućnosti da glasaju u ambasadi mogu odabrati opciju ”Glasanje putem pošte”.

– Uz popunjen obrazac potrebno je dostaviti i fotokopiju važeće lične karte BiH.

– Popunjen obrazac potrebno je poslati na sledeću adresu: Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Radi preuzimanja blanko obrasca za prijavljivanje za glasanja, kao i za sva pitanja, možete se obratiti predsedniku Udruženja OML Nikoli Petroviću na 064 615 5073 ili Milošu Damnjanoviću, članu Upravnog odbora, na 063 287 876 ili email:milosd83@gmail.com

 

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top