Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

PREDSTAVLjENA KNjIGA „STARINE KOJE NESTAJU“

petrovo-promocija-knjige

PETROVO, 11. OKTOBRA (SRNA) – U Petrovu je predstavljena knjiga „Starine koje nestaju“ autora Jove Stjepanovića iz ovog mjesta, u kojoj su objedinjeni najljepši običaje ozrenskog kraja.
Recenzent knjige Gordana Popadić izjavila je sinoć na promociji da knjiga dočarava toplinu porodičnog ognjišta i prijateljskih druženja ljudi ozrenskog kraja.

Jasna Jovičić iz Brčkog, koja je jedan od recenzenata, ocjenjuje da Stjepanović čitaoce „svojim melodičnim jezikom, stilom i doživljajnim kazivanjem uvodi u prošlo vrijeme, otrgnugo od zaborava i još jednom podsjeća da nikada ne zaborave ko su i odakle dolaze“.
Autor Jovo Stjepanović rekao je Srni da mu nije bilo teško da napiše ovu knjigu i najavio da je ovo tek početka prikupljanja istine o ovim vrijednostima.
„Nije mi bilo teško da napišem ovu knjigu za koju sam siguran da će mnogim generacijama, koje dolaze, biti smjernica kako da sačuvaju neprocjenljivo blago svojih predaka, odnosno starine koje nestaju“, kaže Stjepanović.

Knjiga je objavljena u izdanju Narodne biblioteke iz Petrova.         U tiražu od 500 primjeraka knjigu je štampala „RPS Grafika“ iz Doboja.

Jovo Stjepanović rođen je 1942. godine u tadašnjem Bosanskom Petrovom Selu (sadašnje Petrovo). Penzioner je, otac dvoje djece, živi u Petrovu. Kao nastavnik do penzije radio je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Petrovu.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: