fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Prava meta je Ratko Dmitrović i svako ko spomene ljubav prema Srbiji, svako ko podrži Rusiju, a kritikuje Biserko, Milićku i Zapad

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ratko-tribina.jpg

Nisam, priznajem, gledao “Tešku reč” Dragana J. Vučićevića sa svojim stalnim gostom, predsednikom Vlade Srbije. Znao sam šta će da kaže!

 
Gledao sam Olju Bećković, “Utisak nedelje” i njene goste: Srđana Škora, BIVŠI šef DESK-a Novosti, Nebojša Krstić, BIVŠI savetnik Borisa Tadića, BIVŠI član benda “IDOLI” i Nebojša Spaić, BIVŠI novinar Novosti, BIVŠI glavni urednik NIN-a, BIVŠI savetnik generalnog direktora, ubuduće – bivši, jer svuda gde je bio – postao je bivši.
Opravdano!
Tema: smena Srđana Škora posle gostovanja u jutarnjem “prelistavanju” na RTS i po mnogo čemu besmisleno saopštenje Srpske narodne stranke, izdato na dan kad je lider naprednjaka postao – predsednik Vlade Srbije i kad je Srbija u dve godine dobio treću vladu?!
I, tokom emisije, ispostavilo se – meta je bio, ne Vučić, ne SNS, ne cenzura, ne kabadahijsko ponašanje novih moćnika već – Ratko Dmitrović, glavni urednik “Novosti”, čovek koji je potpisao rešenje o smeni Srđana Škora i premeštanje na drugo radno mesto…
Iako se Olja Bećković, svojski trudila, da svoje goste natera da objasne, ako znaju, tehnologiju vršenja pritiska na medije, osim Škora, i Krstić i Spaić su potpuno opravdali svoj prefks – bivši.
Bivši “Idol”, Tadićev moćnik i cenzor, bivši “mag” marketinga i sadašnji bloger, ma šta to značilo, Krstić, je na delu pokazao – zašto je Tadić izgubio izbore.
Zbog pogrešnih saveta!
Čovek se, bar oko štampanih medija, pokazao nekompetentnim.
O medijima, ispostavilo se, pojma nema (ili je svoje znanje uspešno sakrio i od Olje i od gledalaca TV B92), ali je zato bio vrlo uspešan u streljanju Ratka Dmitrovića?!
Nebojša Spaić, s kojim sam svojevremeno radio u Novostima, tokom emisije, čudo jedno, nije rekao ništa – tačno!
Da ne kažem da je sve slagao…
Tu me je, priznajem, razočarala i Olja jer je znala da Spaić ne govori istinu, ali to je danas valjda tako…
U kritici cenzora, moćnika, medijskih kabadahija, partijskih apartčika, gosti su bili vrlo blagi, ali recimo u odbrani lika i dela znamenitih srbofila Sonje Biserko i Jelene Milić bili su svi, osim Škora, vrlo istrajni i odsečni…
Valjda je pomenuti Dmitrović, “koji i ne zna da je Srbija na putu u EU”, koji “pojma nema kako treba da vodi “Novosti” (osmislio Nebojša Krstić), bio planirana meta za odstrel (koji će tek da usledi), a onda su gosti, osim Škora, pominjali nekakav tekst u kojem su se skrivali navodni spiskovi Ratka Dmitrovića u kojima je pominjao, da kažem u negativnom kontekstu, kao osobe koje čine zlo Srbiji – Sonju Biserku i Jelenu Milić!
Ako ih je pominjao u tom kontekstu, evo ja kao njegov stari znanac, da izreknem jeres: pogrešio je!
Bio je mnogo blag.
Jer, ma koliko rizikujem da i ja ne postanem meta, dotične gospođe zaista svojim delovanjem u Srbiji naravno da ne zastupaju Srbiju, već su uvek protiv Srbije i vitalnih interesa naše države.
Čudno je da se svakome ko je protiv Srbije dozvoljava da pravi svoje spiskova, da ih javno producira, a da se oni koji su za Srbiju to onemogućava, sankcioniše, pritvara, samo ako se usude da naprave “spisak” anti Srba?!
Potpuno mi je nejasno, da danas, ko god pomene petriotizam i ljubav prema svojoj zemlji, postaje – meta!
Ko god smatra da je Rusija u pravu, a Ukrajina u krivu, taj je protiv evropskog puta Srbije…
Ispostavlja se, polako, izmigolji se po koja vest, da Zapad konstantno vrši pritisak na Srbiju (i njenu vlast, svakako) da – osudi Rusiju?!
Vučić, Dačić i Nikolić, zasad, nekako odolevaju: ali van pameti je da Srbija, ako je suverena zemlja, a vlast tvrdi da jeste, mora da poštuje smernice Brisela, zarad nekakvog, maglovitog, nejasnog i neizvesnog ulaska u Evropsku Uniju?
Kakve obaveze ima Srbija prema EU?
Pravno, nikakve?!
Osim koje sama sebi nametne!
Dakle, kad budemo u EU, ako ikada budemo, onda možemo da prihvatamo (ili i tada da odbijamo) zajednički interes evropske zajednice-ako su protiv interesa Srbije.
A stav Srbija protiv Rusije je – protiv Srbije!
Uostalom, verovatno sam politička analfabeta, naivčina, ili nepopravljivi srbofil kad, evo, javno kažem da ne razumem kako su nam prijatelji oni koji su nas nedeljama bombardovali i razarali zemlju bez ikakve saglasnosti UN, a neprijatelji oni – koji su nas u UN branili, ili bar, i to nije malo – nisu bombardovali?!
Očito je da su ovde mnoge vrednosti poremećene, da su argumenti činjenica poklekli pred argumentom sile, da su nacionalni interesi Srbije samo i ponekad fusnota, a zaslepljenost putem bez alternative – srpsko ludilo.
E, tu, odgovornost medija je evidentna.
Jer, danas je svaka kritika postojeće vlasti, evropskog puta, Zapada – proterana iz medija, praktično svedena na nulu i, sudeći po reakcijama – antidržavna.
Uostalom, lepo je u emisiji Srđan Škoro rekao “da nema ništa protiv da se država meša u medije, ali ima protiv da se partije mešaju”, jer one su potrošna roba.
Samo je Srbija – večna!

 

Piše: Vladan Dinić

Izvor: Intermagazin

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: