Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Poznati nemački naučnik: Zbog NATO zločina Srbi će se rađati sa anomalijama

Datum objave: ponedeljak, 16 oktobra, 2017
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

NATO je 1999. svesno i voljno počinio genocid u Srbiji, zatrovao zemlju za sva vremena! Generacije dece u Srbiji decenijama će se rađati sa deformitetima zbog osiromašenog uranijuma iz bombi, kaže dr Henzel.

Čitave generacije dece u Srbiji narednih decenija rađaće se sa teškim deformitetima zbog osiromašenog uranijuma iz NATO bombi, tvrdi poznati nemački psiholog dr Rudolf Henzel!

Ovaj ugledni naučnik sa univerziteta u gradu Lindau jedan je od mnogobrojnih stranih stručnjaka koji podržava inicijativu srpskih kolega da se NATO tuži zbog zločina koji je počinio tokom bombardovanja 1999. godine.

Strašan zločin

Henzel u pismu kojim se pridružuje ovoj inicijativi kaže da je NATO svesno i voljno počinio genocid u Srbiji i da se preko toga ne može tek tako preći.

„Prošlo je više od decenije i po od agresije koju su protivno međunarodnom pravu započele NATO snage, koristeći visokotoksične i radioaktivne uranijumske projektile, a posledice se još osećaju. U Srbiji su u ekspanziji agresivna kancerogena oboljenja, kako među mladima, tako i među starima, i poprimaju razmere epidemije. Ljudske patnje su neopisive i neizmerne. Zahvaćena je cela Srbija, a posebno je pogođen njen jug, Kosovo i Metohija. Zemlja je potpuno zatrovana. Usled oštećenja genetskog materijala, postoji realna opasnost da se iz generacije u generaciju rađaju deca sa teškim deformitetima“, piše Henzel, podržavajući osnivanje Koordinacionog tela koje bi utvrdilo posledice NATO bombardovanja u Srbiji.

On kaže da narod u Srbiji ima pravo da sazna istinu o strašnom zločinu koji mu je učinjen 1999. godine.

„NATO je u Srbiji, osim projektila sa osiromašenim uranijumom koji sadrže i visokotoksičan plutonijum, upotrebio i druge eksplozivne materije i raketna goriva. Bacana su i određena hemijska jedinjenja koja prilikom eksplozije oslobađaju otrovne materije. Svi ovi otrovi uzrokuju kancerogena oboljenja, a stopa obolelih od malignih bolesti u Srbiji se povećava iz godine u godinu. Takođe, raste broj novorođenčadi sa deformitetima, kao i broj dece obolele od leukemije. Zato je moralna obaveza svih koji su se susretali sa ovim problemom – lekara, naučnika, novinara, kontaminacijom pogođenih oficira, vojnika i građana – da stanu uz svoje građane i iznesu im istinu“, piše Henzel.

Otkriti istinu

Prema njegovim rečima, mnogi su u proteklih 18 godina pokušali da sakriju istinu i upravo zbog toga podržava inicijativu grupe srpskih naučnika da se ona konačno otkrije.

„Donedavno su političari uz pomoć medija, a pod pritiskom počinilaca zločina, skrivali istinu od građana Srbije. Hrabri i odgovorni srpski lekari, naučnici, bivši oficiri, bivši političari sada su uspeli da probiju zid ćutanja zbog dobrobiti naroda Srbije, ali i drugih naroda u susednim zemljama koji dele istu sudbinu“, piše Henzel.

Ugledni psiholog i pedagogRudolf Henzel je jedan od najuglednijih nemačkih psihologa i pedagoga. Autor je niza radova iz ove oblasti, a predavao je na nekoliko najuglednijih nemačkih univerziteta. Osnivač je i član nekoliko pacifističkih nevladinih organizacija, poput „Udruženja za mir“ iz Ciriha.

(informer.rs)

Izvor: SRBIN INFO

Vezane vijesti:

Uranijum iz NATO bombi ubija i Albance, oni o tome ćute

Počinje popis tragova agresije: Predstavnici Inicijative za utvrđivanje posledica događaja iz 1999. u Vladi

Skrivana istina o ubijanju Srba uranijumom

Posledice NATO bombardovanja – bolesti i zagađenja pod lupom stručnjaka

Beograd: Utvrditi posljedice NATO bombardovanja | Jadovno …

Posljedice NATO bombardovanja-stanovništvo Hadžića i Han …

Srpska ispituje posljedice NATO bombardovanja | Jadovno 1941.

Danica Grujičić: Utvrditi posledice NATO bombardovanja i …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top