fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POZIV SRBIMA DA SE IZJASNE NA REFERENDUMU

kosovo

GRAČANICA,(SRNA) – Srpsko nacionalno vijeće Kosova i Metohije pozvalo je Srbe sa područja pokrajine i one koji su tamo rođeni da se 14. i 15. februara izjasne da li prihvataju kosovske institucije.

Vijeće smatra da je cilj nametanja kosovskih, a ukidanje svih institucija Srbije, da se potpuno onemogući institucionalna zaštita Srba i tako izvrši konačno etničko čišćenje sa ciljem zaokruživanja kosovske nezavisnosti.

„Iz tih razloga, a poštujući osnovna demokratska načela i Ustav Srbije, SNV poziva sve opštine sa Kosova i Metohije, koje deluju u okviru institucija Srbije, da organizuju referendum ili omoguće izjašnjavanje Srba o pitanju nasilnog nametanja institucija tzv. Republike Kosovo“, navodi se u saopštenju Vijeća.

Sve državne institucije, naročito one koje djeluju na Kosovu i Metohiji, pozvane su da podrže i daju puni doprinos u organizaciji referenduma i sprovođenju odgovarajućeg načina izjašnjavanja Srba.

„U slučaju da neke od opština sa Kosova i Metohije ne organizuju ili nisu u mogućnosti da organizuju referendum ili izjašnjavanje o ovom pitanju, pozivamo sve Srbe iz tih opština da učestvuju na referendumu ili izjašnjavanje u najbližoj opštini gde se referendum ili izjašnjavanje organizuje“, navodi se u saopštenju.

Na izjašnjavanje Vijeće poziva i sve Srbe, koji su rođeni na Kosovu i Metohiji, bez obzira da li se nalaze u domovini ili dijaspori.

 

Izvor: srna

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: