Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Poziv na okrugli sto o Srebrenici u Ruskom domu u Beogradu

Datum objave: ponedeljak, 2 aprila, 2012
Veličina slova: A- A+

srebrenica-projekt.jpg

U četvrtak 5. aprila u 17 30 časova nevladina organizacija “Istorijski projekat Srebrenica”, u saradnji sa Ruskim domom i Ambasadom Ruske Federacije u Beogradu, organizuje okrugli sto na temu Srebrenice čiji je neposredni povod prevod na srpski jezik knjige profesora Edvarda Hermana i saradnika, “Masakr u Srebrenici”. U prilogu dostavljamo vam plakat manifestacije sa više pojedinosti u vezi sa sadržajem i učesnicima okruglog stola.

Tema okruglog stola je: PROBLEM SREBRENICE U SVETLU STUDIJE „MASAKR U SREBRENICI“ PROF. EDVARDA HERMANA (SAD) I NjEGOVE ISTRAŽIVAČKE EKIPE

Učesnici u raspravi će biti:

Milo Lompar (univerzitetski profesor, Srbija)

Aleksandar Pavić (analitičar, Srbija)

Manuel Oksenrajter (novinar, Nemačka)

Nikola Živković (novinar, Nemačka i Srbija)

Dr Rifat Kešetović (patolog, Federacija BiH)

Dr Ljubiša Simić (lekar, Republika Srpska)

Dževad Galijašević (profesor, Federacija BiH)

Miodrag Stojanović (advokat u timu odbrane Ratka Mladića, Republika Srpska)

 

Raspored manifestacije:

Početak u 17:30, prva sesija; pauza od 18:30 do 19:00 časova za razgledanje izložbe slika o stradanju srpske Srebrenice; od 19:00 do 20:00 časova, prikazivanje norveškog dokumentarnog filma „Srebrenica: izdani grad“; kratka pauza i druga sesija do 21:00 čas.

U okviru ovog okruglog stola, kontroverzni norveški dokumentarni film „Srebrenica: izdani grad“ reditelja Ole Flijuma i Davida Hebdiča prikazaće se po prvi put u bioskopskoj sali u Srbiji.

Takođe po prvi put u Srbiji prikazuje se i fotografska izložba o stradanju srpske Srebrenice autora Ljubiše Simića. Ovu izložbu prati četvorojezična knjiga na tu temu od istog autora.

Iskreno se nadamo da ćete imati vremena i mogućnosti da u četvrtak, 5. aprila u 17:30 časova u Ruskom domu u Beogradu, Kraljice Natalije 33, prisustvujete ovom jedinstvenom događaju. Tom prilikom u srpskoj prestonici održava se slobodna i objektivna rasprava na temu Srebrenice i prikazuje se norveški dokumentarni film koji je već videla cela Skandinacija, ali Srbija još ne. Učestvuju priznati naučni autoriteti na ovu temu i to bez nadzora i pritisaka interesnih grupa čiji je zadatak nametanje jednoumlja.

Ulaz je slobodan. Svi su dobrodošli!

SREBRENICA HISTORICAL PROJECT

Postbus 90471,

2509LL

Den Haag, The Netherlands

+31 64 878 09078  (Holland)

+381 64 403 3612  (Serbia)

E-mail: srebrenica.historical.project@gmail.com

Web site: www.srebrenica-project.com

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top