Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Poziv na narodni protest povodom oslobađanja Šandora Kepira

Datum objave: utorak, 19 jula, 2011
Veličina slova: A- A+
Aleksandar Veljić
Aleksandar Veljić

Ponižavajući odnos mađarskog pravosuđa prema žrtvama novosadskog genocida izazvao je opravdanu zabrinutost i nezadovoljstvo.  Na molbu brojnih Novosađana svih nacionalnosti, Udruženje za očuvanje verskih-kulturnih tradicija i dobara i Društvo za očuvanje sećanja na Holokaust pozivaju građane na miran narodni protest „Kriv je!“, koji će se održati 24. jula u 19 časova na Trgu slobode.

Protest isključivo građanskog karaktera usmeren je protiv ideologije koja je dovela do „Racije“, a presudom budimpeštanskog suda je oslobođena kao zao duh prošlosti koji prerasta u nove pretnje po narode regiona.  Dostojanstvenim izrazom nezadovoljstva Novi Sad će se usprotiviti nepravednoj presudi koja obezvređuje „grad pod ledom“ koji su Kepiro i njegovi „saborci“ stvorili na Štrandu januara 1942. godine.

Novi Sad, 19. jul 2011.

Aleksandar Veljić

Predsednik Društva za očuvanje sećanja na Holokaust

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top