fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv na kolektivni odlazak u Livno na parastos povodom 72. godišnjice stradanja Livanjskih Srba u Drugom svetskom ratu

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ognjena-marija-livanjska.jpg

Negovanje sećanja na Srbe – Livanjske mučenike nevino pobijene od strane ustaša jula 1941. godine i tokom Drugog svetskog rata, jedan je od značajnih zadataka potomaka okupljenih u Udruženju Ognjena Marija Livanjska.

Svake godine poslednjih dana jula održavaju se parastosi u Beogradu i Banja Luci, a u Livnu na sam dan velikog pogroma naših predaka i sunarodnika, 30. jula, na dan Svete Velikomučenice Marine-Ognjene Marije.

Imajući u vidu želju mnogih koji žive u Srbiji da se na tu tužnu godišnjicu nađu na mestu gde su prenete sa stratišta i sahranjene kosti naših postradalih predaka, Udruženje Ognjena Marija Livanjska organizuje kolektivni odlazak na parastos koji će se u livanjskoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice održati 30. jula 2013. godine.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u zajedničkom sećanju i odavanju poštovanja našim precima.

Polazak iz Beograda za Livno planiran je u večernjim satima 29. jula 2013. godine

Povratak iz Livna za Beograd planiran je u popodnevnim satima 30. jula 2013. godine.

Prevoz: kombi sa 19 sedišta ili autobus sa 50 sedišta.

Izbor prevoza zavisi od broja prijavljenih putnika.

Cena: 4200,00 RSD (cena će biti znatno manja ako se za put prijavi više od 19 putnika)

Cenom je obuhvađena povratna karta Beograd-Livno-Beograd

Cenom nisu pokriveni troškovi hrane i pića

Minimalan broj polaznika 19

Prijave/rezervacije putem uplate izvršiti najkasnije do petka 19. jula 2013.   

Prijava za put i rezrvacija vrše se uplatom iznosa od 4,200.00 RSD na račun Udruženja broj: 160-380800-45 sa pozivom na broj 01082013. Ukoliko broj prijavljenih putnika bude od 30 do 50, cena povratne karte biće znatno niža i može iznositi i 3,000.00 dinara ako se privaji do 50 putnika, u kom slučaju će razlika u ceni biti vraćena putnicima na dan polaska za Livno. Ukoliko put bude otkazan zbog broja polaznika ispod minimalnog broja (19 putnika) putnicima koji su izvršili uplatu sredstva će biti vraćena u celokupnom iznosu.

U interesu je organizatora, ali i potencijalnih putnika da se prijave-uplate izvrše blagovremeno, radi uspešne organizacije kolektivnog odlaska. Molimo vas da informaciju iz ovog obaveštenja prenesete svima za koje smatrate da mogu biti zainteresovani za put u Livno!

 Za sve informacije možete kontaktirati Dijanu Kovačić (063 606 862 ilidijana.p.kovacic@gmail.com) ili Miloša Damnjanovića (063 287 876 ilimilosd83@gmail.com).

 

Izvor: OML

 

Vezane vijesti: 

LIVANjSKO POLjE

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: