fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv na donatorsku večeru za obnovu spomen-kosturnice u Livnu

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/ognjena-marija-livanjska.jpg

Podstaknuti iskonskom ljudskom potrebom očuvanja uspomene na seni predaka i motivisani razlozima našeg udruživanja, Udruženje Ognjena Marija Livanjska vas poziva na donatrosku večeru u cilju prikupljanja sredstava za obnavljanje i uređenje kapele-spomen kosturnice ekshumiranih posmrtnih ostataka Srba stradalih u leto 1941. godine na područiju Livna i Livanjskog polja. Pored dužnog poštovanja i tužnog sećanja, naši postradali roditelji, rodbina, prijatelji, komšije zaslužuju skromno i uredno obeleženo mesto večnog počivališta koje će svojim dostojanstvenim izgledom podsećati generacije koje dolaze na žrvtu i stradanje bez krivice.

 

U poslednjem ratu, kapela spomen-kosturnica je pretrpela znatna oštećenja.  Rasute kosti mučenika ponovo su pohranjene u devastiranoj spomen-kosturnici, čija je obnova u toku. Tokom 2012. godine, izvedeni su spoljni radovi na kapeli (fasada, krov, vrata) kao i krečenje gornjeg dela spomen-kosturnice. Tokom ove godine slede radovi na kripti, a sa ciljem ukupnog završetka radova na ovom objektu do 2016. godine kada se navršava 25 godina od ekshumacije žrtava i izgradnje spomen-kapele kao njihovog večnog počivališta. Radovi na kripti obuhvataju sanaciju štete na samoj grobnici načinjenu tokom poslednjeg rata, popločavanje i krečenje kripte, postavljanje osvetljenja, kao i postavljanje spiskova sa imenima postradalih na zidove kripte. Deo ovih radova treba da bude završen tokom ove godine, po mogućstvu do održavanja parastosa 30. jula.

Jedan od načina prikupljanja sredstava za planirane radove je i Donatorska večera za obnovu spomen-kosturnice, koja će se odražati dana 24. maja 2013. godine u restoranu „Saša“ na beogradskom Hipodromu (Paštrovićeva 2), sa početkom u 20 časova. Konzumacija za donatorsku večeru iznosi 1500 RSD po osobi, odnosno 400 RSD po detetu starosti do 10 godina. Ovom prilikom pozivamo sve članove, prijatelje i poštovaoce našeg Udruženja i našeg kraja, kao i sve članove porodica, da nam se pridružite i na taj način, kroz druženje, doprinesete ovom cilju. Prijave možete izvršiti kontaktima: Miloš Damnjanović (063 287 876 ili [email protected]); Dragan Gaćinović (063 810 9722 ili [email protected]) ili Nikola Petrović (064 615 5073).Molimo vas da uplate konzumacije izvršite na tekući račun Udruženja kod banke Intesa, Beograd, najkasnije do 17. maja 2013. godine, sa navedenim sledećim podacima:

•                Svrha uplate: Donatorska večera za (navedite broj osoba)

•                Primalac: Udruženje OML

•                Račun primaoca: 160-380800-45

•                Poziv na broj 24052013

Ukoliko, rukovođeni željom i mogućnostima, možete da izvršite uplatu donacije u većem iznosu, pozivamo vas da to učiniti na navedeni tekući račun Udruženja sa istim pozivom na broj i svrhom uplate: donacija za spomen-kapelu. Za sve uplate iz inostranstva, potrebne podatke možete naći ovde: http://omlivanjska.com/about/uplata-clanarine-i-donacija/ a sva pitanja uputiti Milošu Damnjanoviću na: milosd83@gmail.com

Program donatorske večere biće prilagođen razlozima njenog održavanja.

UDRUŽENjE OGNjENA MARIJA LIVANjSKA

 

Izvor: OML

 

Vezane vijesti:

LIVANjSKO POLjE

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: