Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ЈАДОВНИЧАНИ ПОРУЧУЈУ:

Тече 80-та година од почетка Покоља, геноцида почињеног над српским народом од стране НДХ. Осамдесет година од трагедије на Велебиту, личком пољу, острву Пагу.

 

Позив на Донаторско вече

Датум објаве: среда, 28 маја, 2014
Објављено у Ливањско поље
Величина слова: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/ostala_stratista/sveta-ognjena-marija.jpg

ШТА: ДОНАТОРСКА ВЕЧЕРА и ДОБРОТВОРНИ КОНЦЕРТ

НАМЕНА: ”ФОНД ЗА ОПСТАНАК” Удружења ОМЛ

КАД: 15. ЈУНА 2014. год. ОД 17 ЧАСОПВА

ГДЕ: РЕСТОРАН “BOSS”, ВОЈВОЂАНСКА 392, СУРЧИН

У недељу 15. jуна у 17 часова одржаће се друго Донаторско вече Удружења Огњена Мариjа Ливањска, у сали „BOSS“ у Сурчину, улица Воjвођанска бр 392.

Средства прикупљена на Донаторскоj вечери и Добротворном концерту Удружење ће усмерити у “Фонд за опстанак” – фонд за помоћ сваком венчаном пару у српскоj православноj цркви на подручиjу Ливањског поља (парохиjе Лиjевно, Врбица, Губин и Црни Луг), као и поклон сваком новорођенчету крштеном у црквама тих парохиjа. Услов за поклон-помоћ Удружења jе да венчани парови, као и родитељи новорођенчади живе на подручиjу Ливањског поља. Врста поклон-помоћи зависиће од сваког поjединачног случаjа, али увек са циљем да се овим људима помогне да живе и опстану на своjим огњиштима.

Због тешке ситуациjе узроковане поплавама у Србиjи и Републици Српскоj, део средстава од Донаторске вечери ће бити уплаћено за жртве поплава, на рачуне Влада Србиjе и Републике Српске.

 

Зашто поклон-помоћ младим брачним паровима и родитељима новорођенчади?

Српска насеља у Ливањском пољу скоро су пуста. Мало Срба jе остало да живи међу порушеним српским кућама и пустим имањима, а нарочито jе мало младих коjи своjу будућност виде на том подручиjу са наметом да тамо осниваjу породице. Право jе славље за родитеље и рођаке, за нашег пароха, за свако место када се протеком неколико година догоди венчања неког пара или крштења детета.

Тим младим породицама треба помоћи да сачуваjу у срцу пламен љубави према родном пољу и стварању новог живота. Ми нисмо у могућности да им омогућимо запослење и редовна примања, али можемо заjедничким даром подржати њихове прве кораке у нове продичне обавезе или можда почетак неког породичног посла. И, што jе наjважниjе, да им тако захвалимо што упорно чуваjу трагове српства у нашем завичаjу.Ако и они оду, наше цркве и споменици коjе обнављамо, остаће само камени помен на народа кога тамо више нема.

Ова акциjа треба да добиjе стални карактер, као што су акциjе даривања српске деце и самохраних старачких домаћинства за божићне и васкршње празнике.

 

Програм Донаторске вечери и услови

Донаторско вече се састоjи од Донаторске вечере и након коjе ће се одржатиДонаторски концерт.

Уколико желите да учествуjете на Донаторскоj вечери коjа почиње у 17 часова и траjе до 21 сат, неопходно jе да приjавите своjе учешће Удружењу, као и да на рачун Удружења извршите уплату конзумациjе у износу 1600,00 динара. Козумациjа укључуjе вечеру и пиће. Деца до 10 година не плаћаjу конзумациjу. Пуна четири сата ћемо се дружити, разговарати, погледати наjновиjе слике из Ливањског поља, разменити информациjе, послушати пригодан програм у извођењу наше даровите деце.

Донаторски концерт почиње у 21 сат. Оваj музичко-забавни концерт организуjу Лазо Паjчин и приjатељи заjедно са Удружењем Огњена Мариjа Ливањска. Сви приходи од улазница за оваj концерт ће ићи у ”Фонд за опстанак” а пуна четири сата земљаке ће забављати Лазо Паjчин, Баjа Мали Книнџа и Миломир Миљанић. Уколико желите да присуствуjете само Донаторском концерту, улазница износи 500,00 динара и може се купити или пре концерта од Николе Петровића (0646155073) и у пицериjи ”BOSS” или током вечери на улазу.

Напомена: Учесници Донаторске вечере могу присуствовати Донаторском концерту без плаћања додатног износа за улазницу, али после 21 сат плаћаjу своjе угоститељске нарауџбине, као и они коjи учествуjу само на Донаторском концерту.

Понесите добро расположење, позитивне мисли, успомене на завичаj и обавезно дођите. Чекамо вас 15.jуна.

 

Приjаве и уплате

Приjаве и уплате за Донаторско вече примаjу се до 11. jуна на:

–       Меjл адресе:bonip.bg@gmail.com или o.radeta@gmail.com

–       Телефоном: 0646155073 Никола Петровић или 0642923224 Оливера Радета

Уплате конзумациjе за Донатроску вечеру у износу 1600 динара можете извршити на рачуне Удружења:

–       за динарске уплате на рачун бр 160-380800-45 са позивом на броj 1506

–       за уплате са подручиjа Републике Српске и Федерациjе БиХ на рачун броj 35000066000са позивом на броj 1506

На исте броjеве рачуна може се током године извршити уплата додатних средстава донациjе према личноj жељи и могућности донатора.

 

Како до ресторана БОСС?

Ресторан БОСС налази се у Сурчину, са леве стране пута од Новог Београда, у непосредноj близини скретања за Аеродром, преко пута бензинске пумпе Кнез петрол. Ресторан има паркинг. Они коjи долазе градским превозом имаjу на располагању линиjе ГСП: 72, 601,602,603,604 и 610.

 

Шта укључуjе цена Донаторске вечере:

Конзумациjа за Донаторску вечеру укључуjе: закуп сале, вечеру и пиће. Мени за Донаторску вечеру чини: предjело, пита, телећа чорба, свињско печење, салата, кафа. У понуди ће бити широк асортиман алкохолних и безалкохолних пића ниjе количински ограничено.

 

Извор: Удружење Огњена Мариjа Ливањска

 
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top