Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

POŽAR UGROZIO DALjU PRETRAGU

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna2.jpg

OBILIĆ, 17. JULA /SRNA/ – Šteta od požara na lokaciji masovne grobnice u selu Žilivode kod Obilića je obimna i predstavlja znatan korak unazad kada je riječ o procjeni lokaliteta, izjavio je danas rukovodilac Odjeljenja za sudsku medicinu Euleksa Alan Robinson.

 

“Znatna šteta naneta je zidovima koji sada moraju da budu srušeni. Radovi na iskopavanju su morali da budu obustavljeni. Euleks će izvršiti procenu bezbednosti nastavka radova. Trenutno je suviše rano za davanje bilo kakvih prognoza”, navodi se u pisanoj izjavi Robinsona.

On je istakao da je vatrogascima trebalo više od sedam časova da obuzdaju požar, dodajući da je Euleks vršio koordinaciju operacije gašenja požara na lokalitetu na kojem Euleksovo Odjeljenje sudske medicine vrši iskopavanje u potrazi za navodnom masovnom grobnicom.

“Zid visine 12 metara bio je zahvaćen plamenom. Pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga i vatrogasnih jedinica iz Vučitrna izašli su na lice mesta zajedno sa Inženjerskim bataljonom KBS-a, a Euleks je vršio koordinaciju u pokušaju da se ugasi požar”, navodi se u saopštenju.

Uzroci požara još nisu utvrđeni, a Euleks je pokrenuo istragu.

Sumnja se da su na lokaciji u selu Žilivode kod Obilića odbačeni posmrtni ostaci 26 srpskih rudara sa Ugljenokopa Belaćevac, kidnapovanih 1998. godine.

Pretraga ove lokacije u više navrata odlagana, a jedan od razloga je bilo smišljeno zatrpavanje rudarske jame duboke pedesetak metara u kojoj su, kako tvrde u Srpskoj Komisiji za nestala i kidnapovana lica, tijela odbačena.

 

Izvor:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: